CHP'li Alp: İmam Hatip okulları yoksa servis de yok yemek de

Kars'ta köylülerle açıklama yapan CHP'li İnan Akgün Alp, "Çeyrek asır süren AK Parti iktidarından sonra ülkenin geldiği durum bu. İmam Hatip Okulları yoksa servis de yok yemek de yok" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin bazı hükümlerinin iptali ve yürütmenin durdurulması ve iptali için dün Danıştay’da dava açan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars’ta yönetmeliğin yarattığı sorunları yaşayan mağdur köylülerle bir araya geldi.

Susuz ilçesi Ortalar (Ortakilise) köyünde, köylüler ve köy muhtarıyla birlikte açıklama yapan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Çeyrek asır süren AK Parti iktidarından sonra ülkenin geldiği durum bu. İmam Hatip Okulları yoksa servis de yok yemek de yok! Okula gidemeyen öğrenciler, mahsulü para etmeyen mağdur köylüler… Kars Köylerinden 21. Asırda Türkiye tablosu” diyerek özetledi.

Ortalar köyünde milletvekili Alp’e yaşadıkları sıkıntıları anlatan köy muhtarı, köylerinde okula giden çocuklardan 5’nin imam hatip okullarına kaydedilmediği için devlet tarafından karşılanan servis ve yemek imkanlarından faydalanamadığını söyledi. Bu köylülerin çocuklarını her gün kendi imkanlarıyla ilçe merkezine götürdüklerini söyleyen köy muhtarı, “Köylümüz günlük yol ve yemek ücretlerini karşılamakta zorlanıyor. Öyle köylümüz var ki durumu hiç iyi değil. Ya bir hayvanımızı satacağız ya da gelirimiz süttür. Sütü de geçen yıl 15 liraya satıyorduk, bu sene sütçüler 14 liradan yukarı almıyor” diye yakındı.