CHP'li Antmen'den Bakan Nebati'ye: Dövizin bir anda düşeceğini kimler biliyordu?

CHP'li Alpay Antmen, Halkbank’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dövize endeksli mevduat sistemine geçildiğini duyurmasının üzerinden 24 saat geçmeden yayınlattığı reklam filmini Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Halkbank’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dövize endeksli mevduat sistemine geçildiğini duyurmasının üzerinden 24 saat geçmeden bazı televizyonlarda yayınlattığı TL mevduatlarına ilişkin reklam filmini Meclis gündemine taşıdı. Antmen, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye, “Bu reklam filmi çok önceden çekildiğine göre, kimler dövizin bir anda düşeceğini biliyordu? Büyük bir döviz vurgunu yaparak Türk lirası alanlar ve yeni mevduat sistemiyle de bunların faizini vatandaşa yıkanlar kimler” diye sordu.

Alpay Antmen, Bakan Nebati’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde; Halkbank’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dövize endeksli mevduat sistemine geçildiğini duyurmasının üzerinden 24 saat geçmeden bazı televizyonlarda TL mevduatlarına ilişkin reklam filmi yayınlattığını anımsattı.

Antmen, “Bu reklam filminin çok önceden çekildiği ortada olduğuna göre döviz kurları zirvedeyken birilerinin çok büyük bir vurgun yaptığı iddiaları güçlenmektedir” dedi ve Bakan Nebati’ye şu soruları yöneltti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dövize endeksli Türk lirası mevduatı sistemine geçildiğini açıkladığı 20 Aralık 2021 tarihinden hemen önce, aynı gün dolar 18, euro 20 Türk lirası iken ertesi gün dolar 12, euro 15 liraya düşmüştür. Bu reklam filmi çok önceden çekildiğine göre, kimler dövizin bir anda düşeceğini biliyordu? Bu kişilerin banka hesapları incelenmiş midir? Büyük bir döviz vurgunu yaparak Türk lirası alanlar ve yeni mevduat sistemiyle de bunların faizini vatandaşa yıkanlar kimler?

Bu reklam filmi hangi tarihte çekildi? Bu filmin çekilmesine ilk karar verildiği tarih nedir? Kimlerin talimatıyla böyle bir film çekilmesi önceden kararlaştırıldı?”

'TÜRK LİRASI İLE HALKIMIZ KAZANIYOR, ÜLKEMİZ BÜYÜYOR'

Reklam filminde, “Halkımızın bankamızda değerlendirdiği Türk Lirası'nın her kuruşunu üreten Türkiye için kocaman bir desteğe dönüştürmek en temel görevimiz: Ne mutlu bize! Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü Türk Lirası ile halkımız kazanıyor, ülkemiz büyüyor" ifadeleri yer almıştı. (HABER MERKEZİ)