CHP'li Arpacı'dan Bakan Şimşek'e 'gri liste' tepkisi

CHP'li Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkarılmasını değerlendirdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Türkiye’nin 3 yılın ardından Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarılmasına ilişkin konuştu.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Arpacı, Türkiye’nin gri listeye AK Parti iktidarında girdiğini hatırlattı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Arpacı, “Bizi gri listeye düşürecek kadar kötü ekonomi politikalarını uygulayan siyasetçi ve bürokratlardan hesap sorabildiniz mi?” diye konuştu. 

'BİZİ GRİ LİSTEYE DÜŞÜREN SİYASETÇİ VE BÜROKRATLARDAN HESAP SORABİLDİNİZ Mİ?'

CHP’li Arpacı'nın açıklamaları şu şekilde:

“Ülkemiz 2021'de girdiği gri listeden tam üç yıl sonra çıkartıldı. 2019'da FATF'nin uyarılarına rağmen önlem alınmaması nedeniyle ülkemiz suç örgütlerinin cirit attığı, kara para aklama vakalarının ayyuka çıktığı, hatta dünyaca ünlü suç örgütü liderlerinin Türkiye'ye yerleştiği bir yer halini aldı. Tüm bu olayların yaşandığı dönemde ülkeyi yöneten AKP'ydi, dönemin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı, Maliye Bakanı -şimdi bu sıralarda oturan- Nurettin Nebati'ydi, İçişleri Bakanı -yine, şu an Milletvekili olan- Süleyman Soylu'ydu. Kutlama tweetleri atan Bakan Şimşek'e sormak istiyorum: Bizi gri listeye düşürecek kadar kötü ekonomi politikalarını uygulayan siyasetçi ve bürokratlardan hesap sorabildiniz mi? Gri listeye bizi sokan ve şimdi kutlama mesajları yapanlara sesleniyorum: Elektriğe gelince yüzde 38 zam vatandaşa gelince enflasyon 24,7. Bu enflasyona çocuklar bile inanmaz. Bu halkı artık zorlamayın. Bu halkın sabrını artık zorlamayın. Elinizi vatandaşın cebinden çekin”