CHP'li Asu Kaya'dan Murat Kurum'a: Depremzedelerin teşekkürü değil isyanı var

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya depremzedelerin kendisine teşekkür ettiğini söyleyen Murat Kurum'a, "Deprem bölgesinin depremzedelerinin teşekkürü değil isyanı var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya, Osmaniye konteyner kentinde depremzeleri tek tek gezdiğini belirterek, depremin ikinci yılının içinde olunduğunu ve depremin üzerinden geçen süreçte dönemin Bakanı Murat Kurum’un kenti sadece bir kere sınırlı bir sürede ziyaret ettiğini de hatırlatarak, “Depremzede yurttaşlarımız, 'verilen sözlerin hiç biri tutulmadı, erzak yardımı da kesildi. İleriye dair umutla bakamıyoruz, hakkımızı helal etmiyoruz' diyorlar dedi.

Kaya, konteyner kent ziyaretinde, 13 ayın sonunda hala konteynerlerde yaşamaya devam eden yurttaşların “Bugüne kadar teşekkür edecek herhangi bir şeylerinin olmadığını, ayrıca seçimden sonraki süreçte bugünleri de çok arayacaklarını ve bugüne kadar haklarını teslim etmeyenlere “haklarını helal etmediklerini” söylediklerini de belirtti. Kaya, konteyner kentte yaşayan bir depremzedenin “Hiçbir yardım görmedim. 17 Şubat’ta dönemin Bakanının geldiğini de görmedim. Umutlarımız söndü, konteynırdan çıkabilme umudumuz da yok, biz kiracıydık, kiracılara da herhangi bir hak da yok, hak sahibi de olamıyoruz, rezil de olsak konteynır kentte yaşamaya devam etmek zorundayız, buraya mahkumuz” dediklerini de belirtti.

'BARINMA KRİZİ HAD SAFHADA'

Kaya, "Depremin üzerinden bir yıl geçti, ikinci yılın içindeyiz. Depremde verilen vaatlerin hiçbirisi tutulmadı. Bir yılın içinde depremzedeler eşyalı olarak teslim edilecek deprem konutlarında oturacak denildi. Çekiliş yapıldı, çok sınırlı sayıda insanın taşındığını duyuyoruz ama konteyner kent hala dolu. Deprem bölgesinde barınma krizi had safhada,  konteyner kente girmek için insanların sırada bekliyor, deprem bölgesinde insanlar kiralık ev bulma konusunda umutlarını kesmiş durumda. Depremzedeler, hayatlarının 20 metrekarelik bir konteynerde geçeceğine kanaat getirmiş durumdalar, adeta kendilerini buna mahkum hissettiklerini söylüyorlar. Konteyner kentlerde yaşayanlar kendilerini şanslı sayıyorlar, evlerinin kirasını ödeyemeyen binlerce kiracı depremzede, konteyner kente geçmek istediklerini, durdurulamayan kira artışlarıyla baş edemediklerini söylüyorlar” dedi.

Asu Kaya, depremzedelerin kendisine teşekkür ettiklerini söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum’a Osmaniyeli depremzedelerin sözlerini hatırlattı: “Bir toplumda sorumluluk yüklenen kişi “Biz bunu yaptık” diyerek teşekkür bekleyemez, çünkü bu onların görevidir. Bakanlar, bir ülkede sorumluluk heybesini üstlerine almışlarsa o sorumluluğu taşıyabilmelidirler” diyerek Kurum’a yapmadıklarını da hatırlattıklarını belirtti. Kaya, “Deprem bölgesinin depremzedelerinin teşekkürü değil isyanı var” dedi.

Etiketler asu kaya chp