CHP'li Ayhan Barut: AKP Cumhuriyetimizin ayarlarıyla oynamayı sürdürüyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifine tepki gösteren CHP'li Ayhan Barut, "AKP iktidarı Cumhuriyetimizin ayarlarıyla oynamayı sürdürüyor. Amacı karanlık zihniyetlerinin ülkeye hakim olması" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi yasa teklifine tepki gösterdi. AK Parti iktidarının karanlık zihniyetini ülkeye hakim kılmaya çalıştığını anlatan Barut, "Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi dayatmasına, eğitimin gericileştirilmesine ve eğitim emekçilerinin haklarının gaspına karşı teslim olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi ile ilgili yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP'li Ayhan Barut, "AKP iktidarı Cumhuriyetimizin ayarlarıyla oynamayı sürdürüyor. Laik, bilimsel, çağdaş, parasız ve eşit eğitim taleplerine kulak tıkayan iktidarın, eğitimi gericileştirmeye dönük müfredat değişikliklerine gitmesi kimseyi şaşırtmıyor. Çünkü bunların amacı aydınlık bir gelecek değil, karanlık zihniyetlerinin ülkeye hakim olmasıdır" diye konuştu.

'YASA TEKLİFİ GERİ ÇEKİLSİN'

Tepkilerin dikkate alınmadığını belirten Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Bütün itirazlara rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Milli Eğitim Akademisi’ne yönelik düzenlemeden geri adım atmıyorlar. Tepkileri de dikkate almıyorlar. Eğitim sisteminin geleceği için, eğitim emekçilerinin haklarını ve taleplerini göz ardı eden bu yasal düzenleme teklifinin geri çekilmesini istiyoruz. Kimseye danışılmadan, konunun tarafları ve uzmanların görüşlerini almadan hazırlanan bu düzenleme sakıncalarla doludur. Eğitimi ve eğitim emekçilerini, öğrencilerimizi hedef alanların oyunlarına boyun eğmeyeceğiz"