CHP'li Ayhan Barut'tan PTT işçilerine destek: Kölelik dayatmasına geçit vermeyeceğiz

Adana PTT Baş Müdürlüğü'nde işçilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunmasını isteyen CHP'li Ayhan Barut, "İşçilerimize kölelik dayatmasına ve ağır çalışma koşullarına geçit vermeyeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'da PTT Baş Müdürlüğü bünyesindeki bir taşeron firmada çalışan dağıtım işçilerinnin çalışma koşullarına Meclis'te tepki gösterdi. İşçi ve emekçilerin yalnız olmadığına işaret eden Barut, "Emeğiyle geçinen işçilerimize adeta köle gibi davranılmasını, çalışma şartlarının ağırlaştırılmasını, ücretlerin düşürülüp izinlerine göz dikilmesini kabul etmiyoruz" dedi.

Barut, Türkiye'de işçi ve emekçilerin büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti. İktidarın sözünü tutmadığı taşeron işçilerle ilgili de büyük sorunlar yaşandığını bildiren Barut, "Kamuda taşeron işçilerimize adeta kölelik dayatılıyor. İnsani çalışma koşulları ortadan kaldırılırken, emeğiyle geçinen insanlarımıza adeta işkence gibi muamele yapılıyor" diye konuştu.

Adana PTT Baş Müdürlüğü'nde işçilerin yaşadığı büyük sorunlara çözüm bulunmasını isteyen Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Adana PTT'de, iktidarın tepe noktasındaki bir isme yakın olduğu konuşulan bir taşeron şirket var. Bu şirketin bünyesinde çalışan 320 işçimiz iş bıraktı. Kölelik düzenine ve dayatmalara tepki gösterdi. Ücretlerin düşürülmesine, klimasız ortamlarda yemek molası olmadan çalışmaya karşı çıkan işçiler, cumartesi öğleden sonra iznin kaldırılmak istenmesine sessiz kalmadı. İş yükü artarken ücretleri düşürülen, günlük 3 dakikada bir teslimat dayatmasıyla çalışan işçiler ile yönetim bir görüşme yaptı. Süreci takip edeceğiz. İşçilerimize kölelik dayatmasına ve ağır çalışma koşullarına geçit vermeyeceğiz."