CHP'li Aysu Bankoğlu: AKP, 99 yıl öncesinden daha karanlık bir gelecek inşa ediyor

CHP'li Aysu Bankoğlu, "AKP, her alanda yerine getiremediği sorumlulukları kadınlara yıkmakta, 99 yıl öncesinden daha karanlık bir gelecek inşa etmeye çalışmaktadır" dedi.

CHP'li Aysu Bankoğlu: AKP, 99 yıl öncesinden daha karanlık bir gelecek inşa ediyor
Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Medeni Kanun'un kabul edilişinin 99'uncu yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılmasının bilinçli ve sistematik olarak engellendiği bir ortamda, Medeni Kanun da iktidarın hedefi olmuş, çeşitli yasal ve siyasal girişimlerle cinsiyet eşitliğine dair kadınların tüm kazanımlarına saldırılar başlamıştır" ifadelerini kullandı.

CHP'li Aysu Bankoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

"AKP iktidarı aile kurumunu ön plana çıkararak sosyal devletin geri çekildiği her alanda yerine getiremediği sorumlulukları kadınlara yıkmakta, kadın örgütlerinin parçalamaya çalışarak 99 yıl öncesinden daha karanlık bir gelecek inşa etmeye çalışmaktadır. Medeni Kanun, 6284 Sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi gibi kadınların en önemli kazanımlarından biridir. Biz tüm bu kazanımları hedef alan Aile Yılı gibi çalışmaların politik içeriğinin farkındayız. Kadınların eşit, özerk ve kendi geleceğini kuran bir birey olarak var olmasını engelleyen bu girişimlere karşı kadın örgütleriyle birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz."