CHP'li Bağcıoğlu: 10 bin futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan konut projelerine dönüştürüldü

İstanbul’da askeri alanların imara açılmasına tepki gösteren CHP'li Yankı Bağcıoğlu, "10 bin futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan, lüks konut projelerine dönüştürüldü. Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Askeri ve Rezerv Alanlara İlişkin 2004 Yılı Raporunu değerlendiren CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “İstanbul’da askeri alanların imara açılması, sadece bir şehir planlama sorunu değil, aynı zamanda kamu yararının göz ardı edildiği, rant odaklı bir anlayışın sonucudur. Askeri alanların yüzde 46’sının askeri statüden çıkarılması, şehrin geleceği için büyük bir tehlike. 10.000 adet futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan, lüks konut projelerine dönüştürülmüş durumda. Sözün bittiği yerdeyiz.” dedi

Bağcıoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Askeri alanların bu denli yok edilmesi, sadece İstanbul'un sosyal dokusunu değil, Türkiye'nin savunma gücünü de tehdit etmektedir. Lüks konut projeleri yaparken, ülkemiz için canını feda eden, şehit olmayı göze almış Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının hala barınma sorunları yaşadığı gerçeği, bu durumun ne denli çelişkili ve acı olduğunu göstermektedir. Askerlerimizi, lojman sorunları ile baş başa bırakmak, bu ülkenin geleceğine yapılmış en büyük haksızlıklardan biridir.

İstanbul’un geleceği, rant değil, kamu yararı doğrultusunda şekillenmelidir. Askeri alanların dönüştürülmesi, sosyal donatıların ve yeşil alanların azaltılmasıyla, şehrin yaşam kalitesini tehdit etmektedir. 55.471 adet futbol sahası büyüklüğünde rezerv alanın lüks konut projelerine açılması, İstanbul’un tarihine ve kültürel dokusuna yapılmış bir saldırıdır.”