CHP'li Bağcıoğlu'ndan Celal Sami Tüfekçi'nin görevden alınmasına tepki

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'nin görevden alınmasına tepki gösteren CHP'li Yankı Bağcıoğlu, "Kritik bir değişiklik yapılması son derece kaygı verici" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'nin görevden alınmasına tepki gösterdi. Bağcıoğlu, "Celal Sami Tüfekçi gibi savunma projelerinde deneyimli, kritik görevlerde bulunmuş bir bakan yardımcısının görevden alınması ve yerine savunma alanında hiçbir projede yer almamış bir bürokratın atanmasını anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

Bağcıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası dönemde, hangi sistemlerimizin güncellenmesi, yeniden revize edilmesi gerektiğini tartışırken, tam da bu süreçte böylesine kritik bir değişiklik yapılması son derece kaygı verici. Bunca önemli projede etkisi olan bir bakan yardımcısının görevden alınması ve yerine savunma sanayii tecrübesi olmayan birinin getirilmesindeki mantığı kavrayamıyoruz.

Milletimizin gururu ve onlarca yıllık emeğin ürünü Savunma Sanayimizde yönetim prensipleri liyakat esas alınarak mı, yoksa eş dost akraba siyasi dostluk vb. kişisel tercihlere dayandırılarak mı yapılıyor sorusunu akıllara getiriyor! Kimse aklından çıkarmasın, Savunma sanayimiz ne bir özel şirkettir ne de aile şirketi."