CHP'li Bakırlıoğlu'ndan jetle seyahat eden Bakanlara tepki

CHP'li Bakırlıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan kanun teklifine ilişkin söz aldı. Bakırlıoğlu, "Tasarruf tedbirlerine Diyanet İşleri Başkanı da tabi olacak mı?" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bakanların kamuya ya da holdinglere ait jetlerle seyahat etmesine tepki gösterdi.

Bakırlıoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerinde konuştu. 

'DİSİPLİN CEZASINA DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DA TABİ OLACAK MI?'

Paketin içinde yer alan tasarruf tedbirlerine uyumla alakalı yapılacak düzenleme maddesine dikkat çeken Bakırlıoğlu, şu ifadeleri kullandı: "13. maddede tasarruf tedbirlerine aykırı işlemlerde bulunduğu tespit edilen kamu görevlilerine disiplin cezası verilecektir deniyor. Rahmetli Levent Kırca‘nın bir lafı vardır ‘İzahı olmayan şeylerin mizah olur’ diye. Grup Başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır’ın daha önce kamuoyu ile paylaştığı bir tabloda Jetgiller vardı. Bu bakanları hepimiz tanıyoruz. Bunlardan bir kısmı görevlerini bıraktılar, sayıları daha fazlaydı. Bu bakanlar kamuoyunda, kamuya ve hatta holdinglere ait jetlerle seyahat gerçekleştiren, seçim çalışmasına katılan bakanlar. Şimdi deniyor ki tasarruf tedbirlerine aykırı iş ve işlemlerde bulunan kamu görevlileri hakkında disiplin cezası vereceksiniz. Bunu bir kanun maddesi haline getirmişsiniz. Bu ve buna benzeyen eylemler ne yazık ki yapılıyor ve görünen o ki yapılacak da. Bu eylemleri yapan bakanlar ve bakan yardımcıları ile tasarruf tedbirlerinin arkasından dolanarak, Diyanet Vakfı marifetiyle kendisine 9 tane son model araç tahsisi yapılan Diyanet İşleri Başkanı da disiplin cezasına tabi olacak mı? Yoksa bu disiplin cezası sadece öğretmenler odasında kettleda çay demleyen öğretmenlere, memurlara mı olacak?”