CHP’li Barut: İktidar yandaşa yaptığını Çukobirlik’e yapsın

Üyelerinin 56 milyon TL değer tespiti yaptırdığı Çukobirlik arazisi 35,5 milyon TL’ye satıldı. CHP Adana Milletvekili Barut, “İktidar yandaşa yaptığını Çukobirlik’e yapsın. Borçlar silinsin” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, arazinin değerinin altında satılmasına tepki gösterdi.
Google Haberlere Abone ol

Armağan Kabaklı

ADANA - Ziraat Bankası’na olan borçları yüzünden gayrimenkul satışını sürdüren Çukobirlik son olarak Seyhan İlçesi Karataş yolu üzerindeki Mihmandar Kooperatifi’ne ait 41 dönümlük arazisini beşinci kez ihale ile satışa çıkardı. Çukobirlik yönetimi kamuoyuna açıklanmayan arazinin muhammen bedelini 35 milyon TL olarak belirledi ancak Mihmandar Kooperatifi üyeleri arsanın rayiç bedelinin 56 milyon TL olduğuna yönelik bir raporu yönetime ulaştırdı.

İtirazlara rağmen arazi 6 Ekim’de yapılan ihale ile 35,5 milyon TL bedelle satıldı. Üyeler ve piyasa tespiti yapan firmanın tehdit edildiği ileri sürülürken, kooperatif üyeleri dava açmaya hazırlanıyor.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Mihmandar Kooperatifi’ne ait arazinin Çukobirlik üyeleri tarafından yaptırılan arsa bedel tespitinde 56 milyon TL olarak ortaya çıkmasına rağmen daha düşük bir bedelle satışına “talan” benzetmesi yaptı. Barut, “Devlet Çukobirlik’in borçlarını silsin, arsalar peşkeş çekilmesin. Çukobirlik’in gayrimenkulleri satıştan çıkarılıp tarıma ve çiftçiye tekrar kazandırılsın. İktidar, yandaş firmalara yaptıklarının benzerini Çukobirlik’e de yapsın. 4572 Sayılı Yasa’yı değiştirerek borçlarını silip işlevsel hale getirmek için destek versin” diye konuştu.

ÇUKOBİRLİK’TEN BORÇ İTİRAFI VE DAVA TEHDİDİ

CHP’li Barut, değer tespiti yaptıran üyeler ve firmanın da tehdit edildiğini ileri sürdü. Mihmandar Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Köylü ise raporu üyelerle paylaşarak, “Kooperatifimizin 41 dönümlük yeri çok düşük değerle satışa çıkmaktadır. Bizim kooperatif olarak yaptırdığımız ekspertiz değerlendirmesini size yollayarak, görmenizi ve komisyondaki üyelerin bunu göz önünde bulundurarak karar vermelerini istirham ediyorum” çağrısını yaptı. Kooperatif Başkanı Köylü, satışın bu düşük değerlemeyle yapılması durumunda da suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

 

Etiketler Çukobirlik ihale Adana