CHP’li Başarır fiili gensoru çağrısında bulundu: 40 milletvekiline ihtiyacımız var

Meclis'teki görüşmeleri Kartalkaya yangın faciasıyla ilgili fiili gensoru görüşmelerine çevireceklerini belirten CHP'li Ali Mahir Başarır, "260 imza toplandı, 40 imzaya daha ihtiyacımız var" dedi.

CHP’li Başarır fiili gensoru çağrısında bulundu: 40 milletvekiline ihtiyacımız var
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yapılacak Uluslararası Anlaşmaların görüşmelerini 78 kişinin hayatını kaybettiği Kartalkaya Grand Otel yangını ve sorumlularla ilgili olarak fiili gensoru görüşmelerine çevireceklerini açıkladı. 260 imza toplandığını söyleyen Başarır, "40 imzaya daha ihtiyacımız var" dedi.

260 milletvekilinin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hakkındaki soruşturma önergesine imza attığını belirten CHP’li Başarır, “Gruplar olarak değil, milletvekilleri olarak yaklaşık 260 tane imza bulduk. 301’e ihtiyacımız var. Çünkü o bakanlar soruşturulmalı, yargılanmalı. Gensoru kaldırıldı, bakanın yargılanması soruşturulması çok zorlaştı. O yüzden biz de bugünkü uluslararası anlaşmada milletvekillerimize, parlamentoya sesleneceğiz. Ülkeye sesleneceğiz. Hep beraber salt gruplar olarak değil, grubu olan olmayan bağımsız milletvekilleri de dahil 40 tane yaklaşık imzaya ihtiyacımız var. Bunu haykıracağız” ifadelerini kullandı.

Yeni Yol ve İYİ Parti grupları çağrıyı desteklerken soruşturma önergesinde TİP, Yeniden Refah Partisi, DEM, Demokratik Bölgeler Partisi, EMEP, Demokrasi ve Atılım Partisi ve bağımsız milletvekillerinin de imzası bulunuyor.