CHP’li Başarır: Hadi Özışık’a da mı koruma polisi tahsis edildi?

CHP Milletvekili Mahir Başarır, Sedat Peker’le Süleyman Soylu arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen Hadi Özışık’a geçmişte koruma polisi tahsis edilip edilmediğini sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’le İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin yaptığı görüşmeleri ortaya çıkan gazeteci Hadi Özışık’a geçmişte koruma polisi tahsis edildiği iddia edildi.

Peker’e yönelik koruma polisi iddialarını da daha önce gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Özışık’a yönelik iddialara dair de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

‘SOYLU İSTİFA ETMELİ’

AK Parti iktidarının, “yandaşlara” ayrıcalık verip koruma tahsis ettiğini belirten CHP’li Başarır yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Söylenilenlere göre, 2017 yılında da yandaş gazeteci Hadi Özışık’a koruma polisi tahsis edilmiş. Hadi Özışık’a da organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e verildiği gibi koruma polisi tahsis edilmiş midir? Verilmişse hangi nedenlerden ötürü verilmiştir? Süleyman Soylu bu soruları yanıtlamalı. Kocasından şiddet gören kadınlarımız, tehdit alan vatandaşlarımız koruma alamazken bu isimlerin ayrıcalığı ne ki koruma polisi tahsis ediliyor? Türkiye Cumhuriyeti’nin kolluk güçleri, 84 milyonu korumakla mı yoksa iktidara yakın gazeteci, iş adamı, organize suç örgütü liderlerini korumakla mı görevli? Tüm bu iddialar ve belgeler, ‘Parti Devleti’ olduğumuzun bir göstergesidir. Süleyman Soylu, savcılığa suç duyurusunda bulunsa bile hâlâ görevde. Sen o koltukta oturdukça, bu olaylar şeffaf bir şekilde araştırılamaz. Soruşturmaların salahiyeti açısından Süleyman Soylu istifa etmelidir.’’

CHP’li Başarır’ın Soylu’ya yönelttiği ve yanıt bekleyen soruları ise şu şekilde:

-İktidara yakınlığıyla bilinen Hadi Özışık’a koruma polisi tahsis edilmiş midir? Tahsis edilmişse gerekçeleri nelerdir?

-Türkiye Cumhuriyeti’nin polisleri, 84 milyonu korumakla mı yoksa iktidara yakın olan gazeteci, iş adamı ve organize suç örgütü liderlerini korumakla mı görevlidir?