CHP'li Başevirgen: Daha nasıl bir sakınca olmalı?

CHP'li Bekir Başevirgen, Bakanlığın, TÜVTÜRK araç muayene işlemlerinde kredi kartı kullananlardan komisyon alınmasında sakınca olmadığını açıklamasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na TÜVTÜRK araç muayene işlemlerinde kredi kartı kullananlardan komisyon alınıp alınmadığı sordu. Bakanlıktan gelen yanıtı paylaşan Başevirgen, “Kredi kartı kullanılması halinde komisyonunun vatandaştan kesilip kesilmediğini sorduğumuz soru önergemize Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelen yanıtta, ‘Kredi kartının kullanılması taleplerinin yoğunlaşması üzerine, konu ile ilgili kurumlar ile varılan mutabakat neticesinde araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanmak suretiyle ödenmesi halinde oluşacak komisyon maliyetinin, hizmetten yararlanana yansıtılmasında bir sakınca bulunmadığı yönünde görüş birliğine varılması üzerine, araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanılıp kullanılmaması araç sahiplerinin tercihine bırakılmakta olup, yeni ihale döneminde araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir' denildi. Bakanlıktan gelen bu yanıt iktidarın kurduğu sömürü düzenini bir kez daha gözler önüne serdi” dedi.

Başevirgen, vatandaşların muayene ücretinin yanında bir de kredi kartı komisyon ücreti ödemek zorunda bırakıldığına dikkat çekti. TÜVTÜRK’ün vatandaşları sömürdüğünü söyleyen Başevirgen, “Yüksek kazancına rağmen vatandaşı sömürmekten geri durmayan, araçların bakımlarının yapılmadığı, sadece 10 dakikalık bir sürede araçların trafik için uygun mu değil mi diye gözden geçirildiği ve araç sahiplerine hiçbir faydası olmayan TÜVTÜRK vatandaşlarımızı adeta soyuyor. Araçlarını TÜVTÜRK istasyonlarında muayeneye sokmak zorunda bırakılan ve ödemesini kredi kartıyla yapmak isteyen vatandaşlarımız; muayene ücretinin yanına birde kredi kartı komisyonu ödemek zorunda bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

'ÜCRETİN YANSITILMAMASI İÇİN DAHA NASIL BİR SAKINCA OLMALI?'

Yetkili kurumların komisyon ücretini vatandaşa yıkma kararını eleştiren Başevirgen, “Bakanlıktan gelen yanıta göre yetkili kurumlar komisyon ücretinin vatandaşa yansıtılmasında bir sakınca bulmamış, hem fikir olmuş. Açlıkla, yoksullukla boğuşan, 45 liraya dayanan akaryakıt ücretlerinden dolayı kontak kapatmak zorunda kalan, ekonomisini kredi kartıyla döndürmek zorunda kalan vatandaşımıza komisyon ücretini de yansıtmakta bir sakınca yokmuş. Bu ekonomik ortamda bu ücretin yansıtılmaması için daha nasıl bir sakınca olmalı?” diye tepki gösterdi.