CHP’li Başevirgen’den kuru fasulye-pilav hesabı: Aylık maliyeti 9 bin 750 TL
CHP'li Bekir Başevirgen, "17 bin lira asgari ücretle, 12 bin 500 lira emekli maaşıyla geçinen vatandaşlarımız için kuru fasulye bile artık her gün sofrasına koyamayacağı yemek haline geldi" dedi.
DUVAR - Kuru fasulye ve pilavın maliyetinin bile dar gelirli için lüks hale geldiğini söyleyen CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “4 kişilik bir ailenin akşam yemeğinde kuru fasulye- pilav yiyip, yanında 3 ekmek ve 2 litre su tüketmesinin maliyeti 325 lirayı buluyor. 4 kişilik bir ailenin her akşam bu menüyü evlerinde yapıp yemesi halinde ise aylık 9 bin 750 lira ödemesi gerekiyor. 17 bin liralık asgari ücretle, 12 bin 500 liralık emekli maaşıyla geçinen vatandaşlarımız için kuru fasulye bile artık her gün sofralarına koyamayacağı bir yemek haline geldi” dedi.
Kuru fasulye yemeğinin bile ulaşılması zor bir yemek haline geldiğini söyleyen Başevirgen, “17 bin liralık asgari ücretle, 12 bin 500 liralık emekli maaşıyla geçinen vatandaşlarımız için kuru fasulye bile artık her gün sofrasına koyamayacağı bir yemek haline geldi. ‘Enflasyon düşüyor, ekonomi iyiye gidiyor’ masallarıyla, vatandaşın sofrasının gerçekleri birbirinden çok farklı. Bir tarafta sofrasına her gün kuru fasulye pilav bile koyamayacak vatandaşlarımız var; diğer tarafta ise lüks saray sofraları var. AKP iktidarının artık vatandaşın gerçekleriyle uzaktan, yakından ilgisi kalmadı” dedi.