CHP’li Bülbül: Uyuşturucu baronlarının bir numaralı adresi Türkiye oldukça bu sorun büyüyecek

Uyuşturucu kullanımının arttığını belirten CHP'li Süleyman Bülbül, "Uyuşturucu, halk sağlığı sorunudur. Uyuşturucu baronlarının bir numaralı adresi Türkiye oldukça, bu sorun büyüyecektir" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Meclis Genel Kurulunda başta Aydın olmak üzere ülkede artan uyuşturucu kullanıma ilişkin iktidara uyarılarda bulundu. Artan uyuşturucu kullanımı sorununun Aydın’da çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Bülbül, “Uyuşturucu, bir halk sağlığı sorunudur. Uyuşturucu baronlarının bir numaralı adresi Türkiye oldukça, bu sorun büyüyecektir” diyerek iktidara uyarıda bulundu.

CHP’li Bülbül, konuşmasında şunları söyledi:

"Ülkemiz genelinde uyuşturucu kullanımı endişe verici bir boyuta ulaşmıştır. Uyuşturucu kullanım yaşının 8’e kadar düştüğü belirtilirken, memleketim Aydın’da da bu sorun çığ gibi büyümektedir.

Aydın, madde kullanımında sürekli birinci sıraya yerleşmektedir. Türkiye genelinde 2023’te ele geçirilen metam-fetamin miktarı 16 ton olmuştur. Bunun 9,7 tonu Aydın’da yakalanmıştır.

İçişleri Bakanlığı, her gün kilolarca madde ele geçirdiğini, şüphelileri gözaltına aldığını duyursa da konuyla ilgili kapsamlı, etkili mücadele edilmediği açıktır. Bağımlılık, yoksulluk, eğitim sistemindeki sorunlardan ayrı düşünülemez. Uyuşturucu, bir halk sağlığı sorunudur.

Cezasızlık politikası devam ettikçe, uyuşturucu baronlarının bir numaralı adresi Türkiye oldukça, bu sorun büyüyecektir. Çocuklarımızın, gençlerimizin bu batağa düşmesine göz yumanların peşini bırakmayacağız."