CHP'li Ceylan: Esnaf çökerse ülke ekonomisi de çöker

Esnaf ve sanatkârlara kullandırılan kredilerin faizlerinin artırılmasını eleştiren CHP'li Özgür Ceylan, "Düpedüz soygundur; devlet vatandaşına tuzak kurmaz, kuramaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, esnaf ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile Halk Banktan esnafa kullandırılan kredi faizlerinde yapılan artışı Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.

Özgür Ceylan, ödemelerini kredi kullandıkları dönem koşullarına göre planlayan ve kredi borcunu aksatmayan çok sayıda esnafın bu kararla neye uğradığını şaşırdığını ifade ederek, "Kredilere güncelleme adı altında uygulanan faiz artışı düpedüz soygundur; devlet vatandaşına tuzak kurmaz, kuramaz. Bu yanlıştan derhâl dönülmelidir” diye konuştu.

CHP’li Özgür Ceylan yurttaşların devlete güvenip güvenemeyeceklerini sorarken, “Unutmayın, esnaf çökerse ülke ekonomisi de çöker. Çetelerin vergi borçlarını silecek esnafa da çökeceksiniz öyle mi? Allah aşkına, sizde hiç insaf yok mu? Esnaf kefalet kooperatifleri eliyle aldığı kredilerin faizinin artırılması kabul edilemez” dedi.

Etiketler Özgür Ceylan esnaf