CHP'li Cumhur Uzun: '10 kaşık zehire 1 kaşık bal koyup, yutmamızı istiyorlar'

8. Yargı Paketi ile ilgili konuşan CHP'li Cumhur Uzun, "Bu kanun tekniği Anayasa’ya açıkça aykırı. İktidar yasama kurnazlığına kaçarak 10 kaşık zehire 1 kaşık bal koyup bunu yutmamızı istiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Ceza Hukuku ve Kişisel Verilerin Korunması Hukukuna ilişkin hükümlerle birlikte Emeklilerin Bayram İkramiyesini de düzenleyen 42 maddelik 8. Yargı paketi iki gün süren görüşmelerin ardından komisyondan geçti.

Adalet Komisyonu’nun CHP’li üyesi Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, “8. Yargı paketi yine birçok farklı alanda düzenlemeler yapan bir torba ile komisyona getirildi. Bu kanun tekniği nitelikli yasa yapmanın önüne engel ve Anayasa’ya açıkça aykırıdır. Bu teknikle ayrıca iktidar yasama kurnazlığına kaçarak 10 kaşık zehire 1 kaşık bal koymakta ve bunu yutmamızı istemektedir. Getirilen bu teklif Anayasa’ya aykırılığı dahi incelenmeden önümüze sunulmuş bir tekliftir. Öncelikle bu teklifin Anayasa'ya aykırılığını ortaya koymak ve bu yöntemden bir an önce vazgeçmek gerekirdi. Yapılmadı. Hukuk güvenliği bunu gerektirir. Çünkü, üzerine yemin ettiğimiz Anayasa'mızın 7'nci maddesi, bize yasama yetkisinin Türk milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde olduğunu ve bu yetkiyi devredemeyeceğimizi çok açık ifadelerle emrediyor” dedi.

Teklifin kapsamlı bir teklif olduğunu ve birçok alanda yapılan düzenlemelerin uzmanlık gerektiren konular olduğunu dile getiren Uzun, ”Teklifte birçok alanda düzenleme var ve bu alanların her biri kendi açısından başka başka alanların uzmanlık konularını irdeliyor. Ama konunun uzmanlarının katkı sunmasına maalesef komisyonda olanak verilmiyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler cumhur uzun chp