CHP'li Demir'den TÜİK'in listesine tepki: 'Aklımızla alay ediyorlar'

TÜİK'in enflasyonu açıklamak için kullandığı fiyat listesine tepki gösteren CHP'li Demir, "Bu tabloya göre muayene ücreti 34 TL fakat sadece aspirinin fiyatı 81 TL, aklımızla alay ediyorlar" dedi. 

Fotoğraf: X-Deniz Demir
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, TÜİK'in enflasyonu hesaplamak için esas aldığı fiyat listesini eleştirerek rakamların çarpıtıldığını söyledi.

TÜİK'in açıklamayı reddettiği enflasyon sepetinin Alaattin Aktaş'ın Ekonomim gazetesindeki yazısıyla ortaya çıkması üzerine listede yer alan fiyatlar gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle tepki topladı. 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir de TÜİK binasının önüne giderek, TÜİK'in enflasyonu hesaplamak için esas aldığı fiyat listesiyle halkla alay edildiğini dile getirdi. X hesabından video paylaşarak açıklama yapan Demir, TÜİK'in enflasyonu hesaplamak için baz aldığı fiyat listesini görünce şok geçirdiğini söyledi.

Demir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda tam da meşhur TÜİK binasının önündeyim. Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyonu hesaplamak için baz aldığı fiyat listesini görünce şok geçirdim. Bu kadar da olmaz artık. Bu fiyat tablosuna göre, uzman doktor muayene ücreti 34 TL fakat eczaneye gidip bir kutu aspirin almak istediğinizde bir kutu aspirinin fiyatı yalnızca 81 TL. Makyajlı enflasyon rakamlarına bakınca aklımızla resmen alay ediyorlar. Bir kutu aspirinin fiyatı 81 TL ama uzman doktor muayene ücreti ise 34 TL. Bu bile rakamların ne kadar çarpıtıldığının bir kanıtıdır. Makyajın bu kadarına da pes." 

 

(HABER MERKEZİ)