CHP’li Dinçer: AKP, huzurevinde kalan yaşlıların huzurunu kaçırdı

Huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yapılan zamlara tepki gösteren CHP'li Semra Dinçer, "Emekliye ne zam verildi de huzurevi ücretleri bu kadar zamlandırıldı?" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Türkiye genelindeki huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yüzde 300 ila 360 arasında değişen oranda zam yapılmasına tepki gösterdi. Dinçer, “AKP iktidarı acı reçeteyi vatandaşa kesmeye devam ediyor. Emekliyi açlık sınırı altında yaşamaya mahkum eden AKP iktidarı şimdi de gözünü huzurevlerinde kalan yaşlılara dikti. Bu merkezlerin aylık ücretlerine yüzde 300 ila 360 oranında zam yapıldı. AKP huzurevinde kalan bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımızın da huzurunu kaçırdı” ifadelerini kullandı.

Oda türlerine göre fiyatların değişiklik gösterdiğini söyleyen Dinçer, “Emekliye ne zam verildi de huzurevi ücretleri bu kadar zamlandırıldı? Ev kirasını dahi ödeyemeyen, temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan, açlık ve sefalet içerisinde yaşamaya mahkum edilen emekli, bu ücretleri nasıl karşılasın? Emeklilerimiz ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız sokaklara mı düşsün?” dedi.

Dinçer, huzurevlerinde kontenjan azlığının hali hazırda en büyük sorunlardan birisi olduğuna dikkat çekti.

Etiketler semra dinçer chp