CHP'li Dinçer: Bir milyon öğrenci eğitim hayatını neden sonlandırdı?

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e “Bir milyondan fazla öğrencinin eğitim hayatlarını neden sonlandırdıklarına dair bir çalışma yaptınız mı” diye sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’nin Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Ekim’de yayımlanan 'Milli Eğitim İstatistikleri Örgün Eğitim 2023/2024' verilerini Meclis gündemine taşıdı.

Bakanlık tarafından açıklanan verilerde 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ortaöğretimde toplam 6 milyon 789 bin 681 öğrenci olduğu, ancak bu sayının 2023-2024 yılında 5 milyon 796 bin 881’e gerilediğini belirten Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti: 

''Bakanlığınız tarafından yayımlanan verilerde görülen bir milyondan fazla öğrencinin eğitim hayatlarını neden sonlandırdıklarına dair bir çalışma yaptınız mı?

Yaptıysanız bu çalışma sonucunda hangi çıktılara ulaştınız? Yapmadıysanız bu konuda herhangi bir araştırma/soruşturma yapmayı planlıyor musunuz?

Bakanlık olarak son bir yılda eğitim hayatına son veren/vermek zorunda kalan öğrencilerin yeniden okullarına dönmesi konusunda herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Geçtiğimiz yıl eğitim hayatına son verenler arasından kaç çocuğun istihdama katıldığına dair elinizde mevcut bir istatistik bulunmakta mıdır?’’

Etiketler semra dinçer chp