CHP'li Emir, '613 kişi Almanya'ya götürüldü' iddiasını Bakan'a sordu

CHP'li Murat Emir, TFF'nin 613 kişiyi davetli olarak ve tüm masraflarını karşılayarak EURO 2024'ün oynandığı Almanya'ya götürdüğü iddialarını Gençlik ve Spor Bakanı Bak'a sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 3 milyon Euro bütçe ile Almanya’ya davetli olarak 613 kişiyi götürmesiyle ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. 

Emir, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: 

'TFF KİMİN PARASI İLE KİMLERİ İHYA EDİYOR?'

“TFF’nin EURO 2024 için Almanya’ya 613 kişi götürdüğü ve 3 milyon Euro harcadığı iddialarına verdiği belgesiz yazılı yanıtın kamuoyunu tatmin etmediği apaçık ortadır. Özellikle Tasarruf Genelgesi ile vatandaşa kemer sıkın denilirken, tüm ısrarlara rağmen TFF’nin söz konusu iddialara açıklık getirmemesi, birçok kişinin ‘davetli listesini ve harcama kalemlerini açıklayın’ çağrılarına kulak tıkanması ve durumu bir basın bülteni ile geçiştirme çabaları kabul edilemez. Bu ülkenin gururu Kadın Milli Voleybol Takımı bile Amerika’daki karşılaşmaya ekonomi sınıfında uçarak katılırken, TFF kimin parası ile kimleri ihya ediyor?”

CHP’li Emir, soru önergesinde, Bakan Bak’a şu soruları yöneltti:

1 - TFF tarafından götürülen Almanya’ya götürülen kişi sayısı kaçtır?
2 - Bu kişilerden kaç tanesi TFF çalışanıdır?
3 - TFF’nin davetli listesinde kimler vardır?
4 - Almanya’ya bu kişiler hangi firma uçakları ile götürülmüştür?
5 - Davetlilerin hangi giderleri TFF tarafından karşılanmaktadır?
6 - Bir kişinin maliyeti ve toplam maliyet ne kadardır?
7 - Almanya’ya götürülen davetliler için ne kadar bütçe ayrılmıştır?
8 - TFF hangi kriterlere göre davetli listesi oluşturmuş ve Almanya’ya insan taşımıştır?