CHP'li Erdoğdu: Bunların yargılanmalarını TRT'den vereceğiz

CHP'li Aykut Erdoğdu, "Ben bunların yargılandığını göreceğim. Bütün bu yargılamaları da TRT ekranlarından canlı yayında vereceğiz" dedi. Erdoğdu kendilerine 'grand coailition' önerildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, emekli amirallerin bildirisi ve gözaltına alınmalarıyla ilgili konuşurken "Aykut kardeşiniz de CHP de sizleri bunlara yedirecek değil" dedi. İktidarın kaybettiğini iddia eden Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir çıkış yolu gösterilmesini isteyenlere karşı çıkacağını anlattı.

Bizim TV'den Lale Özan Arslan'ın sorularını yanıtlayan Erdoğdu, emekli amirallerin bildirisine ilişkin konuşurken, "Bu ülkede demokrasinin kırıntısı mı kaldı, sanki demokrasi var da sanki amiraller zarar vermiş, herkes konuşmalı. Şimdiye kadar cebi dolduğu için vatan satılırken gıkı çıkmayanlar, şimdi cepleri boşalınca konuşmaya başladılar" dedi. Erdoğdu şu ifadeleri kullandı.

'VATANA İHANET EDENLERİN NE HALE DÜŞTÜĞÜNÜ HERKES GÖRSÜN'

"Ben o mahkemede bunların yargılandığını göreceğim. Bütün bu yargılamaları da TRT ekranlarından canlı yayında vereceğiz. Uluslararası dillerde de vereceğiz ki herkes bilsin vatana ihanet etmesin. Vatana ihanet edenlerin ne hale düştüğünü herkes görsün. Askerlere şunu söylüyorum (Amirallere); Allah sizden razı olsun, bir ömür verdiniz bizim güvenliğimiz için. Aykut kardeşiniz de CHP de sizleri bunlara yedirecek değil. Memleketi hep beraber düşünelim. Efkarınız varsa da bölüşürüz."

'ERKEN SEÇİM FALAN YOK'

"Bunların hesabını verecekler. Erken seçim falan yok. Bu seçim yapamaz, bu kaybediyor bu. Her kim ki bize gelir de bunlara hesap sormayın da, Tayyip Erdoğan'a çıkış noktası gösterin de falan derse ben kişisel olarak karşısındayım. Buna hesap sormayana hesap sorar. Bunlarla anlaşmaya hiç ihtiyacımız yok. Bunlar bitti öldü, siyasi mort bunlar. Bunların kadavrası geçiyor, kokuşmuş cesetleri geziyor. Bunların beyni Fethullaçılardı, beyin ölünce vücut kokuyor artık. Bazen geliyorlar bize akıl vermeye çalışıyorlar. Grand coalition'mış. Ne grand coalition'u kardeşim, Kuvayi Milliye'nin ne işi olur bunlarla. Bu millet Afganistan'a mağaralarına girdiklerinde bunları çıkarttırıp getirtecekler. Onlar sanmasın çaldıkları paraları kimlik değiştirip yüz değiştirip başka ülkelerde hesap hareketleriyle saklayacaklar." (HABER MERKEZİ)