CHP'li Erhan Adem: Çiftçinin 1 milyar lirası 6 firmaya dağıtıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, patates çiftçide 10 lirayken TMO’nun birkaç firmadan 18 liradan alım yaparak yaklaşık 1 milyar TL zarara uğratıldığını iddia etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) geçen yıl yaptığı patates alımında büyük bir zarara yol açtığını belirtti.

Adem, TMO'nun kilosu 10-11 TL'den satılırken 6 şirketten kilosu 18 TL'den 120 bin ton patates aldığını ve mart ayında kilosu 10 TL'den marketlere sattığını belirtti. Adem, "Aradaki fark kimlerin cebine gidiyor. TMO, yaklaşık 1 milyar TL zarara uğratılıyor" dedi.

 Erhan Adem’in açıklaması şöyle:

"TMO kasım ayında 6 büyük şirketten 120 bin ton patatesi 18 TL’den alım yaptı. 1 Mart itibarıyla 18 TL’den aldığı patatesi 10 TL’den marketlere satışını yapıyor. Neden 10-11 TL bandında satılırken 18 TL’den alım yapıldı da şimdi aldığı fiyatın altına 10 TL’ye mal satılıyor.

Aradaki fark kimlerin cebine gidiyor. TMO, yaklaşık 1 milyar TL zarara uğratılıyor. Bu para kimin ceplerine gitti, böyle bir uygulama yanlış ve yazıktır. Çiftçimize verilmesi gereken destekler bazı kişi ve şirketlere paylaştırılması devlet kurumlarının zararıdır. Vatandaşın parası bu şekilde çarçur edilemez."

Etiketler erhan adem chp