CHP’li Evrim Karakoz’dan çiftçilere destek çağrısı: Seslerini duyun

Girdi maliyetleri nedeniyle çiftçilerin zor durumda olduğunu belirten CHP Milletvekili Evrim Karakoz, Meclis'te "Çiftçilerimizin seslerini duyun, dertlerine çare bulun" diye seslendi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada hükümete seslenerek, “Artan girdi maliyetleri nedeniyle zor günler yaşayan çiftçilerimizin seslerini duyun, dertlerine çare bulun” dedi ve çiftçilerin taleplerini sıraladı.

Karakoz, konuşmasında şunları söyledi:

"Girdi maliyetleri nedeniyle çiftçilerimiz gerçekten çok zor durumda. Buğday üreticilerimiz taban fiyatın açıklanmasını ve taban fiyatın en az 15 lira olarak belirlenmesini bekliyor.

Tarımsal sulama ücretleri çok pahalı, çiftçilerimiz en az yüzde 50 indirim bekliyor. Çiftçilerimiz, desteklemelerin zamanında ödenmesini, maliyetlerin ve enflasyonun çok gerisinde kalan prim ve desteklemelerin güncellenmesini bekliyor.

Çiftçilerimiz, zirai kredilerin limitlerinin artırılmasını ve zirai kredilerdeki faizlerin indirilmesini bekliyor. Çiftçilerimiz, özetle seslerinin duyulmasını, dertlerine deva ve çare bulunmasını bekliyor."