CHP'li Genç: 'İhtiyat akçeleri bütçeye aktarılmasaydı depremin yaralarını sarmakta etkin olurduk'

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, "İktidar Merkez Bankası'nın ihtiyat akçelerini seçim öncesi bütçeye aktarmasaydı depremin yaralarını sarmakta çok daha etkin olurduk" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç iktidarı eleştirerek, “AKP iktidarı bir önceki seçimlerde Merkez Bankası'nın ihtiyat akçelerini seçim öncesi keşke keyfiyetine göre bütçeye aktarmayıp 'kefen parası' olarak da nitelendirilen, Cumhuriyet hükümetlerinin biriktirdiği bu paraları bölgede amacına uygun şekilde kullansaydı, depremin yaralarını sarmakta çok daha etkin olurduk" dedi. 

Genç, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"6 Şubat depreminin yıl dönümünde kaybettiğimiz 53 bin 537 vatandaşımızı rahmetle anıyorum. 11 ilimizi etkileyen depremin ardından bölgeye baktığımızda taahhüt edilen konutların çok azının bitirildiğini görüyoruz. Hâl böyle olunca söylemeden geçemeyeceğim, bir önceki seçimlerde, AKP iktidarı Merkez Bankasının ihtiyat akçelerini seçim öncesi keşke keyfiyetine göre bütçeye aktarmayıp "kefen parası" olarak da nitelendirilen, Cumhuriyet hükümetlerinin biriktirdiği bu paraları bölgede amacına uygun şekilde kullanır ve depremin yaralarını sarmakta çok daha etkin olurduk diye düşünüyorum."

Etiketler aşkın genç chp