CHP’li Gökçen’den Bakan Tunç’a tepki: Bir kadının sokakta öldüresiye darp edilmesi hakkında edecek tek kelimeniz yok mu?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenen CHP'li Gökçe Gökçen, "Bir kadının sokak ortasında öldüresiye darp edilmesi hakkında edecek tek kelimeniz yok mu?" diye sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Gökçe Gökçen, Manisa’da sokak ortasında bir kadının darp edildiği görüntüler hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslendi.

Bakan Tunç’a “Bir kadının düpedüz, sokak ortasında işkenceye uğraması ve öldüresiye darp edilmesi hakkında edecek tek kelimeniz yok mu?” diye soran Gökçe Gökçen, şu ifadeleri kullandı:

"Sizin göreviniz yalnızca bu saldırganın hak ettiği cezayı alması değil, bu ülkede her insanın kendisini güvende hissedebilmesi, şiddetin önlenmesidir.

Yargıyı sadece teknik bir çalışma alanı gibi görmek ve göstermek yerine tam da sizin istatistiklerinizde artan kadına şiddet, çocuk istismarı, dolandırıcılık, uyuşturucu ve kasten yaralama suçlarını nasıl önleyeceğinizi açıklamak.

Fakat bunlar yerine yepyeni suçlara kapı aralayan, insanımızın yargıya ve devlete güvenini daha da sarsan bir anayasasızlaştırma projesi peşinde koşmakla meşgulsünüz.

Ülkenin gerçek güvenlik ve adalet sorunu her geçen gün daha çok sayıda yurttaşımızı adalet sisteminden soğutuyor, yargıya olan inancını zedeliyor. Anayasasızlaştırma işini bırakın, yurttaşların güvenliği için çalışın!"

Etiketler gökçe gökçen chp