CHP'li Gülcan Kış: Eylül ayı veliler için dert ayı, okullar yine çileyle açılıyor

Birinci sınıfa başlayacak bir öğrencinin masrafının 4.500 TL’yi bulduğunu belirten CHP'li Gülcan Kış, "Eylül ayı veliler için dert ayı olmaya başladı. Okullar yine çileyle açılıyor" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, döviz kurunun önlenemez yükselişi ve enflasyonla birlikte kırtasiye ürünlerinin fiyatlarını yüzde 150’den fazla arttığını kaydeden Kış, “Birinci sınıfa başlayacak bir öğrenci için gerekli temel malzemelerin maliyetini 4.500 TL oldu. Eylül ayı veliler için dert ayı olmaya başladı. Okullar yine çileyle açılıyor” dedi.

CHP’li Kış, hükümetin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamakla yükümlü olduğunu, ancak bu sorumluluğu yerine getiremediğini ifade ederek, “Aileler, bu ekonomik koşullar altında çocuklarının temel eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, hükümetin bu duruma sessiz kalması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Kırtasiye malzemelerinin üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini altını çizen Kış, kırtasiye ürünlerindeki KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesini, aynı zamanda, çocukların sağlıklı beslenmelerini sağlamak adına, okullarda en az bir öğün yemek ücretsiz verilmesini istedi.

Etiketler Gülcan Kış chp