CHP’li Günaydın: ‘Türkiye’nin yasama organı AKP’nin memuru değildir’

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Anayasa Mahkemesi binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Günaydın: “Türkiye’nin yasama organı AKP’nin memuru değildir.”

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Anayasa Mahkemesi’ne 7511 sayılı “Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 7512 sayılı “Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu”nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle başvurdu.

CHP’li Günaydın başvuru öncesi Anayasa Mahkemesi binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda saat 15.00’te başlayan görüşmelerin ertesi sabah 8.00’da bittiğini anımsatan Günaydın, şunları dile getirdi:

“Komisyon aralıksız 16 saat çalıştı. Bütün gece o komisyonu çalıştıranlar, sinirlerin gerilmesine, insanlık dışı çalışma koşullarından medet umanlar, sonra o komisyonu tatil ettiler ve perşembe, cuma, cumartesi, pazar günü çalışmayacak olan komisyon, pazartesi günü 14:00'te toplanmak üzere çalışmalarına ara verdi. Madem bu kadar ara verecektiniz, neden aralıksız 16 saat çalışmak durumunda bıraktığınız komisyonu? Neden gece 12'de, 1'de, 2'de, 3'te sinirler gerilmişken o görüntülerin kamuoyuna yansımasına izin verdiniz? Çünkü aslında amacınız bu.

Gelelim bu haftaya; aşağı yukarı yerel seçimlerden bu yana TBMM yoğun bir çalışma gündemiyle geçmedi. Yalnızca uluslararası sözleşmelerle meşgul olduğumuz haftalar yaşadık. Şimdi bize diyorlar ki: ‘Önümüzdeki hafta 50'den fazla maddesi olan vergi düzenlemesini, 30'dan fazla maddesi olan 9. Yargı Paketi düzenlemesini, ardından 11 maddelik bir Türk Ticaret Kanunu değişikliğine ilişkin düzenlemeyi; bunları salı, çarşamba ve perşembe günü bitirdikten sonra cuma ve cumartesi günü yarım kalan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesini, pazar ve pazartesi günü ise sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclis'ten geçirmeyi amaçlıyoruz.

Geçen hafta AKP Grup Başkanı ve başkanvekillerine çok net olarak ifade ettik: AKP MYK'sının memuru değildir Türkiye'nin yasama organı. Bürokrasinizdeki aksamalar sizi bağlar. Türkiye'nin yararına olan acil düzenlemelere CHP Grubu her türlü katkıyı sunmaya devam etmektedir. Ancak sizin gündem oluşturmak amacıyla Meclis'i kullanmanıza izin vermeyeceğiz ve önümüzdeki hafta da AKP'nin bu dayatmacı anlayışı devam eder ise CHP Meclis İçtüzüğünden kaynaklanan, doğan tüm haklarını kullanacaktır. O zaman Meclisi Ağustos'ta, Eylül'de hep beraber çalıştırırız. Cumhuriyet Halk Partisi zaten bu tatilin Meclis açısından çok uzun olduğunu değerlendirmektedir. 15 günlük bir tatil Meclis için yeter. Dolayısıyla buradan AKP Grubuna sesleniyorum: Ağustos'ta ve Eylül'de çalışmak üzere hazır olun. Bu düzenlemeler ancak o 2,5 aylık zaman dilimi içerisinde müzakere edilebilir.”