CHP'li Gürer: Kurban pazarında yüzü gülen kimse yok

Bayramın 2. günü kurban pazarını gezen CHP'li Ömer Fethi Gürer, "Hayvancılık yapan dertli, kurbanlık almaya çalışan geliri düşük vatandaş dertli. Kurban Bayramı’nda yüzler gülmüyor" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, bayramın 2. günü kurban pazarını gezdi. Gürer, vatandaşın gelirinin daralması sonucu kurbanlık alamadığını ve bir yıl boyunca hayvanını besleyip satmaya getirenlerin de satışlardan memnun olmadığını belirtti.

Gürer, “Kurban Bayramı öncesi besiciler, kendilerinin bir yıl boyunca yaptıkları masraf karşılığı olarak 13.000 – 16.000 lira arasında hayvanlarını satmaya çalışıyorlardı ama bayram süresince beklenen müşteri gelmedi. Yeniden hayvanlarını götürmemek için bayramın bugün 2. günü ve fiyatları düşürdüler. Fiyat düşmesine rağmen şu ana kadar müşteri yok, çünkü vatandaşın alım gücü kalmadı. Emekli, dar gelirli, sabit gelirli aldığı maaşla kurban alamıyor. Onlar kurban alamayınca satanda sıkıntı içine giriyor” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hayvancılık yapan dertli, kurbanlık almaya çalışan geliri düşük vatandaş dertli. Kurban Bayramı’nda yüzler gülmüyor. Geçmişte bayram geliyor diye herkes sevinirdi ama bugün besici, kendi yetiştirdiği hayvanını satamıyor. Vatandaş, alım gücü olmadığı için kurban alamıyor. Böylesine sorunlu bir süreç yaşıyoruz” diye konuştu.