CHP'li Gürkan'dan şantaj iddiası: 15 Temmuz görüntülerim için benden 50 bin euro istediler

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaptığı konuşmanın görüntüleri için kendisine şantaj yapıldığını iddia etti. Şükrü Benli'nin görüntüler için kendisinden 50 bin euro para talep ettiğini öne süren Gürkan, videonun yerel seçimlerin hemen öncesinde servis edildiğini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan il başkanlığı binasında açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi çekilen görüntüleriyle ilgili basın açıklaması yaptı. Gürkan, videoyu çeken Şükrü Benli isimli kişinin kendisine şantaj yaptığını öne sürdü. Benli'nin, görüntülerin yayınlanmaması için kendisinden para istediğini belirten Gürkan, "Bu görüntüler öncesinde şahsımdan 50 bin euro, sonralarında 40 bin, 25 bin, 15 bin son olarak 3 bin, 5 bin euro olmak üzere bedeller istemiştir" dedi.

CHP İl Başkanlığı’nda gazetecilerin karşısına çıkan Gürkan Edirne'de bir süre yerel gazete çıkaran Şükrü Benli'nin gazeteci olmadığını ve hakkında verilen mahkeme kararları nedeniyle Bulgaristan’da yaşadığını kaydetti.

Benli'nin "Bulgaristan'da işkence gördüm. arkasında Recep Gürkan vardı" iddiasını reddeden Gürkan, bu iddiaları dile getiren Benli'nin mahkemenin muayene talebini kabul etmediğini, adli tıp kurumuna gitmediğini söyledi. Gürkan, “Ben adaletten kaçmadım kaçmayacağım. Ben adaletten korkmuyorum. Aklanacağımdan eminim. Beraatımı ispatlamak için Türk yargısının huzurundayım. Adalete olan saygımı güvenimi bütün Edirne halkı görsün. Sana yapıldığını iddia ettiğin suçları ortaya koymanın tek yolu hâkimin karşısına çıkmak. 'Bana şunlar yapıldı' dediğin şeyleri kanıtlama imkânın var. Niye kaçıyorsun ey kanun kaçağı” diye konuştu.

'SEÇİM DÖNEMİNDE SERVİS EDİLDİ'

Recep Gürkan, 15 Temmuz’da yaptığı konuşmanın Şükrü Benli tarafından izni ve rızası olmadan kayda alındığını belirterek, o konuşmanın o an orada olan birçok kişi tarafından görüntülendiğini ancak sadece Şükrü Benli tarafından şantaj malzemesi haline getirildiğini söyledi. Gürkan, “Bu görüntüleri çıkar amacıyla kullanmış, kendisi bu dosyadan tehdit ve şantajdan yargılanıyor ve yakalama kararı var. Ben suç işlediysem Türk yargısı kararını verir ve bedelini öderim. Tehdide, şantaja pabuç bırakmam. O dönem 31 Mart seçimleri vardı. Seçimler öncesi video ortaya çıktı. 28 Mart 2019 tarihinde servis edildi” diye konuştu.

Edirne'de bir süre yerel gazete çıkaran Benli'nin gazeteci olmadığını iddia eden Gürkan, “Sözde gazetecilik yaptığı dönemde Edirne’deki esnafların eksiklerini gündeme getirerek onları tehdit etmiştir. Şantaj ile para almış bir kişidir. Bu görüntüler öncesinde şahsımdan 50 bin euro, sonralarında 40 bin, 25 bin, 15 bin son olarak 3 bin, 5 bin avro olmak üzere bedeller istemiş. Bu bedelleri kendisine vermezsem basın ile paylaşacağını söylemiştir” dedi.

Gürkan, davanın henüz devam ettiğini belirterek gazetecilerden soru almadı.

NE OLMUŞTU?

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir barda çekilen görüntülerde "36 yıl önce haberimiz yoktu, şimdi var. İçelim" dediği duyulmuştu. Gürkan'a ''suçu ve suçluyu övme'' iddiasıyla dava açılmıştı. Mahkeme Gürkan'a 2 ay 15 gün hapis cezası verip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.