CHP'li Güzelmansur: Hatay'da ilaçlama yapılmadı, haşereler kol geziyor

Hatay'daki haşere sorununu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Mehmet Güzelmansur, "Zamanında ve yeterli ilaçlama yapılmayınca haşereler, böcekler, fareler, yılanlar kol gezmeye başladı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur TBMM’de yaptığı konuşmada, Hatay’daki haşere sorununu ve Amik Ovası çiftçisine elektrik desteği talebini dile getirdi.

Zamanında yapılmayan ve yetersiz kalan ilaçlama ve tedbirler nedeniyle artan haşere sorunu konusunda ilgili kurumların Hatay’a destek vermesi gerektiğini belirten Güzelmansur şunları söyledi:

“Hatay'da havalar aşırı ısındı, 40 dereceyi aştı sıcaklıklar. Havalar ısınınca zamanında ve yeterli ilaçlama yapılmayınca, tedbirler yetersiz kalınca haşereler, böcekler, fareler, yılanlar kol gezmeye başladı. Tabii, böyle olunca hastalıklar da kol gezmeye başladı. Vatandaşlar konteynerlerin önünde ateş yakmakla çareyi buluyor. Yaşam alanının etrafında yılan gören çocuklar korkuyor. Gece fare tıkırtılarını duyan çocuklar tedirgin oluyor, uyuyamıyorlar. Çocuklar sürekli sinek ısırıklarına maruz kalıyor; kolları, bacakları, vücutları ısırık yaralarıyla doldu. Lütfen ama lütfen, kışın selle perişan ettiğiniz Hatay insanını yazın da haşere, sürüngen ve kemirgenlerle perişan etmeyin. İlgili devlet kurumları, Bakanlıklar ilaçlama ve diğer tedbirler konusunda Hatay’a destek versin.”

'URFA ÇİFTÇİSİNE VERİLEN ELEKTRİK DESTEĞİ HATAY ÇİFTÇİSİNE DE VERİLMELİ'

Urfa çiftçisine verilen yüzde 30 elektrik desteğinin depremlerle zarar üstüne zarara uğrayan Hatay çiftçisine de verilmesi gerektiğini belirten Güzelmansur şöyle konuştu:

“Buradan iktidara sesleniyorum: Depremde perişan olan Hatay çiftçisine sahip çıkacağınıza ayrımcılık yapmayın. Urfa çiftçisine yüzde 30 elektrik desteği veriyorsunuz, Hatay çiftçisine herhangi bir elektrik desteği vermiyorsunuz. Hani Hatay'ı ihya edecektiniz? Hani Hatay'ı artık ötekileştirmeyecektiniz? Bu mu ihyanız, bu mu kucaklamanız, bu mu vicdanınız? Reyhanlı Barajı'nı ‘5/5/2015'te bitireceğiz’ dediniz, bitmedi; yıl oldu 2024, Hatay'da 1 metrekare arazisini Reyhanlı Barajı'ndan sulayan çiftçi yok. Amik Ovası'nda sulama hâlâ artezyenle, derin kuyulardan yapılıyor. Çiftçinin elektrik maliyet inanılmaz boyutlarda. Yeter artık! Depremzede Hatay çiftçisini görmezden gelmeyin, Urfa çiftçisine verdiğiniz elektrik desteğini Hatay çiftçisine de verin.”