CHP'li Halıcı: 'İki kardeşin korkudan birlikte uyuması nasıl eşcinselliğe bağlandı?'

CHP'li Hikmet Yalım Halıcı birlikte uyudukları için ‘eşcinselsiniz’ denilerek yurttan atılan ikizlerle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Isparta Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Hikmet Yalım Halıcı, Antalya’nın Alanya ilçesindeki Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’nde okuyan depremzede kız kardeşlerin, 'eşcinselsiniz' denilerek kaldıkları okul yurdundan atıldıkları ve okuldan kayıtlarını aldırmaları yönünde baskıya maruz kaldıkları iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Halıcı “Depremde büyük bir travma yaşamış ve kapalı alan korkusu olan iki kız kardeşin korkudan birlikte uyuması nasıl eşcinselliğe bağlanmıştır?” diye sordu.

Halıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:

"Depremde büyük bir travma yaşamış ve kapalı alan korkusu olan iki kız kardeşin korkudan birlikte uyuması nasıl eşcinselliğe bağlanmıştır?

Rehber öğretmenin bu kız çocuklarına ‘eşcinsel’ dediği doğru mudur? Doğruysa bu kanaate nasıl varmıştır?

Çocukları yurttan atan yurt idaresi ve bölge müdürlüğü hakkında soruşturma açılmış mıdır? Konuyla ilgili idari ve hukuki süreçler ne zaman başlatılacaktır?

Çocukların okuldan da kayıtlarının alınması istenildiği doğru mudur? Doğruysa okul müdürü ve ilgililer hakkında idari ve hukuki soruşturma açılacak mıdır?

Büyük bir deprem yıkımıyla zaten travma yaşayan çocuklara yaşatılan bu yeni travmanın çocuklar üzerindeki psikolojik ve fizyolojik etkileri ne olacaktır? Bunun önlenmesi için ne tür tedbirler alınacaktır?"