CHP'li Halıcı: 'KYK yurtlarında ne zaman insani koşulları uygulamaya başlayacaksınız?'

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, "266 öğrenci madem gıdalar mevzuata uygunsa nasıl zehirlendiler? Bu KYK yurtlarında ne zaman insani koşulları uygulamaya başlayacaksınız?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Isparta Yalvaç’ta bir KYK yurdunda 266 öğrencinin yemekten zehirlenmesi ile ilgili, “Öğrencilerimizin bir an önce doğru şatlarda barınmaya ve gıda ihtiyacını gidermeye ihtiyacı var. Asansör kazalarında da yine KYK yurtlarında genç bir öğrencimizi kaybetmiştik, bunlar artık son olsun, bir an önce bu denetlemeleri yapın. Meclis kürsüsünde biz konuşurken oradan laf atmakla olmuyor bu işler” dedi.

Halıcı, yaşananlara tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

“Çok kısa bir süre önce Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi üzerine bir konuşma yapmıştım TBMM’de. Çok ciddi bir barınma ve gıda problemi olduğundan bahsetmiştim. Bakan da, ‘Ne barınma ne de gıda konusunda herhangi bir sıkıntı yok, yiyecekler mevzuata uygun’ demişti. Şimdi Isparta’da Yalvaç ilçesinden akşam haber geldi. Bu 266 öğrencimiz, madem gıdalar mevzuata uygunsa nasıl zehirlendiler? Bu KYK yurtlarında ne zaman insani koşulları uygulamaya başlayacaksınız? Yurtlarda zehirlenmeler var; kimi yurtlarda gıdaların içinden fare, böcek çıktı, hatta eldiven parçaları çıkmıştı. Öğrencilerimizin bir an önce doğru şatlarda barınmaya ve gıda ihtiyacını gidermeye ihtiyacı var. Asansör kazalarında da yine KYK yurtlarında genç bir öğrencimizi kaybetmiştik, bunlar artık son olsun, bir an önce bu denetlemeleri yapın. Meclis kürsüsünde biz konuşurken oradan laf atmakla olmuyor bu işler. Çok yeni gündeme getirdik ve arkasında bu olayla karşılaşıyoruz, çok üzgünüm en kısa sürede bölgeye gidip durumu da yakından takip edeceğim.”