Kayseri'de CHP meclis üyesini döven MHP'li başkanın akrabalarına müebbet talebi

Kayseri'de, CHP’li Belediye Meclis üyesi Şerafettin Bahadır'a silahlı saldırıda eski MHP'li belediye başkanı Memduh Uzunoğlu’nun kardeşi ve yeğenine müebbet hapis cezası talep edildi. 

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart seçimlerinde MHP'den CHP'ye geçen Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP üyesi Şerafettin Bahadır, eski başkanın kardeşi ve yeğeni tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Bahadır’ı yaralayan ve günlerce yoğun bakımda kalmasına neden olan MHP’li Menduh Uzunoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu (62) ile yeğeni Mehmet Uzunluoğlu (47) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Halk TV'nin haberine göre, yürütülen soruşturma sonrası hazırlanan iddianame Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Tutuklu 2 sanığın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Ne olmuştu?

31 Mart seçimlerinde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçim MHP’nin itirazının ardından iptal edilmiş, ilçede seçim kurulu kararına göre 2 Haziran’da tekrar sandık kurulmuştu. Yenilenen seçim sonrası CHP’li aday Deniz Yağan 6 bin 783 oy, MHP’nin adayı Memduh Uzunoğlu ise 6 bin 494 oy almıştı. 

Seçim sonucu sonrası 21 Haziran günü CHP’li Belediye Meclis Üyesi Şerafettin  Bahadır’ın aracının önü yanında kızı da varken kesilmişti. Araçlarından inen MHP’li başkanın kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu, Bahadır'ı ağır şekilde darp etmişti. 

Şerafettin Bahadır'ın seçim sonrası oynadığı "Topal" adı verilen oyun havası, Memduh Uzunluoğlu’na 'gönderme' olarak yorumlanmıştı. ü. Ejder Uzunluoğlu, ifadesinde “Seçim sonuçları açıklandıktan sonra abim seçimi kaybetti. Daha sonra Şerafettin, abimin bir ayağının sakat olmasına atıfta bulunarak köy meydanlarında halk arasında ‘topal oyunu’ diye tabir edilen oyunu oynayarak hem bizimle hem abimin özel durumuyla dalga geçmeye çalıştı” demişti.

 

 

(ALINTI)