CHP'li Jale Nur Süllü: Üretici kazanmıyor, tüketici alamıyor

CHP'li Jale Nur Süllü, "Yanlış politikalarla hayvancılık bitirilirken besicinin ürünü para etmiyor; ama tüketici de pahalı et ve süt ürünlerini tüketemez oldu” dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İktidarın süt krizinde üreticileri de tüketicileri de mağdur ettiğini söyleyen CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “Gübre, yem ve mazot, enerji geçen yıla göre, yüzde 50 zamlanırken geçen sene 10 lira olan sütün bu yıl 13 lira olması, üreticiye zarar ettiriyor. Yanlış politikalarla hayvancılık bitirilirken besicinin ürünü para etmiyor; ama tüketici de pahalı et ve süt ürünlerini tüketemez oldu” dedi.

Süllü, maliyetleri karşılamak için damızlıkların ve ineklerin kesiminin gıda geleceği açısından büyük bir tehdit olduğunu vurguladı. Kesime gidenin hayvanlar değil aslında geleceğimiz olduğunu söyleyen Süllü, “Vatandaş, raflarda kırmızı et ve süt ile ürünlerini zaten alamazken, yakında onları da bulamayacağız. En ucuz kaşar peyniri, tereyağı et fiyatı ile eşdeğer. Sucuk, pastırma ise sofralarda lüks oldu. Üretici kazanmıyor; tüketici alamıyor.” dedi.

AK Parti iktidarının gıda enflasyonunu üretici sırtından baskılamak üzere izlediği yanlış politikanın işe yaramadığını belirten Süllü, “Et fiyatlarını güya düşürmek için ithal hayvan getirtiliyor, birileri aradan para kazanıyor, yabancı besici besleniyor; bizim besicilerimiz borç içinde hayvancılıktan uzaklaşıyor. Peki, vatandaş ucuz et yiyebiliyor mu? Nerede? Et ve et ürünleri ulaşılamaz oldu. Bedeli hem üretici hem tüketici ödüyor” dedi.

Etiketler Jale Nur Süllü chp