CHP'li Kanko: AK Parti yolsuzlukta dünya liderliğine oynuyor

Türkiye'nin Yolsuzluk Endeksi'ndeki yerini eleştiren CHP'li Mühip Kanko, "Türkiye, Zambiya, Etiyopya, Fas, Senegal, Gana ve Tanzanya gibi üçüncü dünya ülkelerinin önüne geçti” dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko,  Yolsuzluk Endeksi'ne göre Türkiye’nin son 10 yılda yüzde yüzün üzerinde bir performans gösterdiğine dikkat çekti.

“AK Parti hükümetleri döneminde, dünyadaki 180 ülke arasında yolsuzlukta zirveye oynayan Türkiye, Yolsuzluk Algı Endeksi verilerine göre 2013 yılında 53. sıradan, 2023 yılı itibariyle 115. sıraya gerileyerek Zambiya, Etiyopya, Fas, Senegal, Gana ve Tanzanya gibi üçüncü dünya ülkelerinin önüne geçti” diyen Kanko konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, AK Parti hükümetlerinin kamu ihalelerindeki usulsüzlükler, yolsuzluklar gibi konularda ülkedeki denetleme mekanizmalarını baypas ederek bu yolu açtığını söyledi. 

Kanko, “AK Parti hükümetleri, kamu ve özel sektördeki yolsuzluğa göz yumuyor. Kamu ihalelerindeki usulsüzlükler ile haksız rekabet ve kaynak israfı halkımızın hakkını gasp ediyor. Ülkemizin geleceğini tehdit ediyor. Bu nedenlerden ötürü yolsuzlukla mücadele konusunda samimi ve gerçekçi adımlar biran önce atılmalıdır. Şeffaf, hesap verebilir bir yönetim için toplum olarak hep birlikte mücadele etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.