CHP'li Kanko: Staj ve çıraklık mağdurlarına verilen sözler tutulsun

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına verilen sözlerin tutulması için çağrı yapan CHP Milletvekili Mühip Kanko, "Gençlerimizin hayalleriyle oynamayın, onlara sahip çıkın" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, “Staj ve çıraklık sigortası mağdurlar için acil yasal düzenlemeler yapılmalıdır” çağrısında bulundu. Kanko, “Staj ve çıraklık başlangıç tarihleri sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilmelidir. Emekliliğini bekleyen binlerce staj ve çıraklık mağduru seslerini duyurmaya çalışıyor. Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir an önce bu mağduriyete son verecek yasal düzenlemeyi hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kanko, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün gençlerimizin hayal kırıklıklarının, umutlarının nasıl söndürüldüğünü paylaşmak istiyorum. Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı tarafından "Staj ve çırak mağduriyetini gidereceğiz" diye verilen umut dolu sözler maalesef, seçimlerin ardından unutuldu. "Gündemimizde yok" diyen yeni Bakan, gençlerimizin umutlarını bir çırpıda yok etti.

Bu gençler ülkemizin geleceği ancak iş kazalarında hayatlarını kaybederken devletimiz tarafından yalnızca istatistiklere bir rakam olarak ekleniyorlar. TÜİK onları işçi olarak gösteriyorsa o zaman onlara işçilikten doğan tüm hakları verilmelidir. Stajyer ve çırak olarak geçen süreler emeklilik hesaplamalarında dikkate alınarak hak ettikleri değer, güvence sağlanmalıdır. Cumhurbaşkanının verdiği sözlerin arkasında durulmalıdır. Staj ve çıraklık sigortası mağdurlar için acil yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Onların sesini duymak, onları desteklemek bizim en temel sorumluluğumuzdur. Gençlerimizin hayalleriyle oynamayın, onlara sahip çıkın.”

Etiketler Mühip Kanko chp