CHP’li Karabulut: Kimin bu tezgahı neden hazırladığı ortaya çıkar

Cinsel saldırıyla suçlanan CHP’li İlçe Başkanı Süleyman Karabulut ilk kez konuştu: "Gerçekler birer birer açığa çıkıyor. Kimin bu tezgahı neden hazırladığı da er geç ortaya çıkar."

Google Haberlere Abone ol

MALATYA - Show TV'deki Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme' adlı programa katılan Erdal Taşdemir, eşi Berivan Taşdemir'in kendisiyle evlenmeden önce CHP Malatya Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut'un cinsel saldırısına maruz kaldığını ve çocuğun da Karabulut’tan olduğunu öne sürdü. İddiayı hem Süleyman Karabulut hem de Berivan Taşdemir yalanladı. Berivan Taşdemir, boşanma aşamasında olduğu Erdal Taşdemir'e dava açacağını söyledi. 

‘BEN DE TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM’

Cinsel saldırı iddialarıyla ilgili CHP’li ilçe başkanı Süleyman Karabulut ilk kez konuştu. Partisine zarar gelmemesi için görevinden istifa ettiğini söyleyen Karabulut, “Yeniden görevime döneceğim” dedi. Ortaya atılan iddiaları yalanlayan ve söz konusu şahısları tanımadığını söyleyen Karabulut “Ben bu iddiayı ilk kez diğer herkes gibi televizyon programında duydum. Daha önce hiçbir şey duymadım. Bahsi geçen Berivan, köylüm olur. Ailesini uzaktan tanırım, geçen yıl babası vefat etmişti. Genç kadının eşini ne gördüm ne de tanırım. İlk kez o programda gördüm” diye konuştu.

‘ÇİRKİN BİR İDDİA VARKEN GÖREVİMİ YÜRÜTEMEZDİM’

İddialar sonrası CHP’den istifa etme sebebini de açıklayan Karabulut, CHP üyeliği ve Kale ilçe başkanlığı görevinden kendi isteğiyle istifa ettiğini belirtti. CHP’nin bu yönde bir talebi olmadığını vurgulayan Karabulut, “Ancak iddiaları duyduktan sonra olayın araştırılması için hakkımda disiplin işlemi başlatıldı. Siyaset toplum için yapılır, siyasetçi de topluma mal olmuştur. Tamamen suçsuz olmama rağmen hakkımda böyle çirkin bir iddia atıldı. Bu şekilde görevime devam etmek istemedim ve istifa ettim. Zaten gerçekler birer birer açığa çıkıyor. Kimin bu tezgahı neden hazırladığı da er geç ortaya çıkar” dedi.  

‘BİR GECE NEZARETTE KALDIM’

Cinsel saldırı iddiası araştırılmadan gözaltına alındığını söyleyen Karabulut sonrasında yaşananları şu şekilde anlattı: “Aslında benim Savcılık tarafından ifadem alınmadı. Sadece karakolda bilgime başvuruldu. Bir gece nezarethanede kaldım. Bunun sebebi o programda çıkan asılsız iddialardır. İktidar bu meseleyi siyaseten kullandığı için adli makamlarda bir baskı oluştu. Bu yüzden de işin aslı astarı araştırılmadan gözaltına alındım. Genç kadın ifadesinde benim kesinlikle kendisiyle ilgim olmadığını, kimseye para vermediğimi söylemiş. Söyledikleri aynen doğrudur. Ayrıca iddia sahibi olan ve programa çıkarak beni bütün ülkeye rezil eden eşinden şikayetçi oldu. Ben de o adamdan iftira attığı için şikayetçi oldum. Ayrıca DNA testi içinde savcılığa başvuruda bulundum. Çünkü her şeyin ortaya çıkıp ispatlanmasını istiyorum.”

‘KILIÇDAROĞLU VE AĞBABA’NIN ÜZERİNE GİDEREK NİYETLERİNİ BELLİ ETTİLER’

İlçe başkanlığı görevine yeniden döneceğini de sözlerine ekleyen Karabulut “Bu işin sebebini anlayamadım. Geceleri uyuyamaz oldum. Genç kadını da kocasını şahsen tanımam. Ayrıca iki yıldır İstanbul’da yaşıyormuş. Ancak AKP İl Başkanı İhsan Koca hemen olaydan sonra bir açıklama yayınladı ve açıklamasında ‘birkaç gündür gündemi meşgul eden hadise kesinleştikten sonra açıklama yapıyoruz’ diye konuştu. Demek ki, benden önce bu iddiayı onlar biliyormuş” dedi. Program yapıldıktan sonra hem aktroller hem yandaş medyanın Kemal Kılıçdaroğlu ve Veli Ağbaba’nın üzerine gitmesini örnek vererek “Böylece niyetleri de belli oldu. Bu iftiralar siyasi planla atılmıştır” şeklinde konuştu.

EŞİ, ERDAL TAŞDEMİR HAKKINDA TEDBİR KARARI UYGULANMASINI İSTEDİ

Erdal Taşdemir’in televizyon programında ortaya attığı iddialar sonrası eşinden şikayetçi olan Berivan Taşdemir, ifadesinde şunları söyledi: “Erdal Taşdemir, iki yıl önce evlendiğim boşanma aşamasında olduğum eşim olur. Eşimin ilişkim olduğunu söylediği Süleyman Karabulut sadece benim köylüm olur. Aramızda herhangi bir gönül bağı ya da cinsel ilişki olmamıştır. Süleyman Karabulut hakkında herhangi bir şikayetim yoktur. Eşim Erdal’ın Süleyman Karabulut ile ilişkimizi ört bas etmek için annemin para aldığını iddia ettiği de yalandır. Televizyona çıkıp hakkımda yalan beyanda bulunup benim huzurumu bozan, Erdal Taşdemir’den davacı ve şikayetçiyim. Tedbir kararı uygulanmasını istiyorum.”