CHP'li Karaca, Meclis'teki kavgaya anlattı: Alpay Özalan başlattı

CHP TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Meclis'teki Can Atalay oturumunda yaşanan yumruklu kavgayı anlattı. Karaca, yumruklu saldırının AK Partili Alpay Özalan tarafından başlatıldığını söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün Can Atalay için olağanüstü toplandı. Ahmet Şık'ın kürsüde söylediği 'Sizin utanmanız yok' ifadesiyle gerilim yükseldi ve ardından yumruklarla tekmeler havada uçuştu.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Halk Tv'de açıklamalarda bulunarak olayla ilgili şunları söyledi: "Ahmet Şık'ın en küçük eleştirisine tahammül göstermeden saldırdılar. İkinci kez kürsüye çıktığında yine saldırdılar. Olaylar Alpay Bey (AK Partili Milletvekili) kürsüye tek başına yürüyerek Ahmet Şık'a yumruk atmasıyla başladı. DEM Parti Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit araya girerken AKP milletvekilleri kendisine bir saldırı gerçekleştirdiler."

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ise yumruklu saldırıyla ilgili sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu: "Kürsüdeki konuşmacı Ahmet Şık’a Alpay Özalan’nın doğrudan saldırısı ve devamındaki saldırı ve arbedelerde kaşı gözü dudağı yarılan vekillerin mermerlere dökülen kanını basamaklardan temizleyebilirsiniz ama demokrasimizdeki lekeler ilelebet kalacak orada."

 

 

(ALINTI)