CHP’li Karakoz: İncir üreticisini enflasyona ezdirmeyin

İktidara seslenen CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, "İncir üreticilerimizin sesini duyun, incire hak ettiği değeri verin, incir üreticilerini destekleyin ve enflasyona ezdirmeyi" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada incir üreticilerinin artan girdi maliyetlerini karşılayamadığını ve zamlara yetişemediğine dikkat çekerek, incir üreticilerine destek istedi.

CHP’li Karakoz, yaş incirde fiyatların bu yıl da üreticiyi memnun etmediğini belirterek, “Geçen sene incir fiyatları 18 liraya kadar düştüğünde bile 1 kilo incirle 1 litre mazot alınıyordu. Bu sene 1 kilo incire 25 lira fiyat verilirken bir yıl içerisinde mazotun litresi 46 liraya çıktı. İncir üreticisi artan girdi maliyetlerini karşılayamaz, zamlara yetişemez oldu” dedi.

Karakoz konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Üreticiden 25-30 liraya alınan yaş incir pazarda ve markette 100 ila 150 lira arasında satılıyor. Bu bozuk düzende incir üreticisi emeğinin karşılığını alamazken vatandaş da inciri pahalıya satın alıyor.

Buradan iktidara çağrımızdır: Özellikle Kuyucak ve Buharkent'teki Gencelli, Kurtuluş Feslek, Gelenbe mahallelerimizdeki incir üreticilerimizin sesini duyun, incire hak ettiği değeri verin, incir üreticilerini destekleyin ve enflasyona ezdirmeyin.”

Etiketler evrim karakoz chp incir