CHP'li Karasu: Bakan, Türk Telekom’un soygununa göz yumuyor ama onu suçluyor
CHP'li Ulaş Karasu, Bakan Uraloğlu’nun internet hızıyla ilgili, "Birinci derecede sorumlu Türk Telekom" açıklamasına ilişkin "Bakan, Türk Telekom’un soygununa göz yumuyor ama onu suçluyor" dedi.
DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun bir televizyon programında Türkiye’deki ortalama internet hızının istenilen düzeyde olmadığını belirterek, “Birinci derecede sorumlu Türk Telekom” sözlerine tepki gösterdi. Karasu, “Bakan, Türk Telekom’un soygununa göz yumuyor ama onu suçluyor. Yani kendisi ak kaşık, kendisi dışında herkes suçlu. Suçlamayı bırakın da iş yapın" ifadelerini kullandı.
Uraloğlu, Karasu’nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında yönelttiği sorulara da yazılı olarak yanıt verdi. Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına tepki gösteren Karasu, şunları söyledi:
“Türkiye’de operatörler ve internet servis sağlayıcıları gemi azıya almış durumda. Ulaştırma Bakanı beyefendi çıkmış Telekom’u suçluyor, ‘Serbest piyasa’ diyor ama ortada serbest piyasanın S'si bile yok. Dünyanın en pahalı ve yavaş interneti Türkiye’de. Sansürün kol gezdiği, iktidara her türlü eleştirinin yasaklandığı ülke Türkiye. Bakan, Türk Telekom’un soygununa göz yumuyor ama onu suçluyor. Yani kendisi ak kaşık, kendisi dışında herkes suçlu. Suçlamayı bırakın da iş yapın, vatandaşın mağduriyetlerini ortadan kaldırın.”