CHP'li Kaya, Antalya'nın ulaşım sorunlarını TBMM gündemine taşıdı

Antalya'nın ulaşım sorunlarını Meclis'te gündeme getiren CHP Milletvekili Aykut Kaya, Bakan Uraloğlu'nu kente davet etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'nın ulaşım sorunlarını Meclis'te gündeme getirdi. 

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Kaya, konuşmasının başında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na çağrıda bulundu. Bakan Uraloğlu'na polis eskortu olmadan Antalya-Gazipaşa arasında bir yolculuk yapma çağrısında bulunan Kaya, şöyle konuştu: 

"Hemşehrilerimizin yollardaki mücadelesini, stresini, kendi gözlerinizle görün. Almanya'dan bir turist Antalya'ya üç saatte geliyor, aynı turist havalimanından Alanya'ya 110 kilometrelik yolu üç buçuk saatte gidemiyor.” 

'ASIL YOL İHTİYACI OLAN BÖLGELERİ KAPSAM DIŞI BIRAKTINIZ'

“Biz Antalya-Alanya Otoyolu Projesi'nin yapılmasını talep ettik, siz Serik-Konaklı Otoyol Projesi'ni ihale ettiniz” diyen Kaya, “Zaten en çok tıkanan noktalardan birisi olan Antalya-Serik arasını ihale kapsamı dışına aldınız. Bir de projeyi neden Konaklı'da bitiriyorsunuz? Konaklı'dan Alanya'ya kadar olan mevcut trafik yoğunluğu da bu şekilde daha da artacak. Asıl yol ihtiyacı bölgeleri olan kapsam dışı bıraktınız. Bu projenin yapımına da henüz başlamadınız” diye konuştu. 

ANTALYA'YI BİR DE TASARRUF TEDBİRLERİYE Mİ MAĞDUR EDECEKSİNİZ?'

“Milli ekonomiye çok yüksek katkılar sağlayan bir şehrin milletvekiliyim. Almaya gelince pek sevdiğiniz, vermeye gelince eli sıkı davrandığınız Antalya'mızı bir de tasarruf tedbirleriyle mi mağdur edeceksiniz?” diyen Kaya, “Soru önergesi verdim. "Antalya Havalimanı'nı Gazipaşa Havalimanı'na bağlayacak bir raylı sistem projeniz var mı?" diye sorduk. "Hayır dediniz” dedi. 

'ALTERNATİF TURİZM YOLU YAPTINIZ, ONU DA EKSİK BIRAKTINIZ'

“Alternatif turizm yolu yaptınız, onu da eksik bıraktınız. Bu yolun havalimanından Kızılağaç bölgesine kadarki eksikliklerinin de bir an önce tamamlanması gerekiyor. Boğazkent ve Gündoğdu arasında yapılamayan 18 kilometrelik yolun Manavgat Sorgun bölgesine bir köprü yapılarak Kızılağaç'a kadar uzatılması gerekmektedir” diyen Kaya, sözlerini şöyle noktaladı:

“Alanya'mız özelinde yıllardır bitirilemeyen mevcut çevre yolunun Tosmur Kavşağı'ndan Demirtaş'a kadarki kısmının acilen açılması gerekmektedir. Sık sık ölümlü trafik kazaları meydana gelmektedir. Gazipaşa-Alanya Havalimanı terminal binasının büyütülmesi, modernize edilmesi gerekmektedir, Gazipaşa'mıza, Alanya'mıza ve Antalya'mıza yakışır bir hâle getirilmesi gerekmektedir.”