CHP’li Kış: AKP’nin sit alanlarını imara açmasına izin vermeyeceğiz

CHP'li Gülcan Kış, "Daha önce Türkiye’nin dört bir yanında sit alanlarını imara açan AKP, şimdi aynı girişimlerle Mersin’de doğal yaşamı yok etmek istiyor. Ancak bu defa izin vermeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin’in tarım ve doğal yaşam alanlarından biri olan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arazilerinin Büyük Ova Koruma Kanunu ve sit alanı statüsüyle korunması gerektiğini vurgulayarak, AK Parti iktidarının önceki yıllarda sit alanlarını imara açma girişimlerini eleştirdi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arazileri üzerindeki rant odaklı girişimlerin gerçekleştiğini belirten Kış, bu girişimlerin doğal yaşamı ve tarımsal verimliliği yok etme riski taşıdığını ifade etti.

Bu alanların sit alanı olarak korunmasının hem mevcut tarım politikaları hem de çevresel sürdürülebilirlik açısından hayati önemde olduğunu belirten Kış, “Daha önce Türkiye’nin dört bir yanında sit alanlarını imara açan AKP, şimdi aynı girişimlerle Mersin’de doğal yaşamı yok etmek istiyor. Ancak bu defa izin vermeyeceğiz. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arazileri sit alanı olarak kalacak ve bu değerli topraklar yapılaşma tehditlerine karşı korunacaktır” dedi.

Etiketler Gülcan Kış mersin