CHP’li Kış: ‘Bakanlar sözünü tutacak’ 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin Ana Konteyner Limanı için verilen sözlerin tutulmamasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin’e yapılacağı sözü verilen Ana Konteyner Limanı'nın Adana’ya yapılacağı yönündeki açıklamalara CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda tepki gösterdi.

Bir ay önce TBMM Ulaştırma Komisyonu’nda, eski Ulaştırma Bakanı ve Komisyon Başkanı Adil Karaismailoğlu’ndan Ana Konteyner Limanı için Mersin sözü aldıklarını dile getiren Kış, şunları söyledi:

“AKP Sözcüsü Ömer Çelik Adana ana konteyner limanı tahsisinin onaylandığını açıkladı. Tüm Mersin kamuoyu AKP'li yetkililerden bir açıklama bekliyor. Mersin'e yapılması planlanan, Cumhurbaşkanlığı yatırım programlarında yer alan, imar planlarına işlenen, projelendirmesi, ön fizibilitesi ve ÇED çalışmaları tamamlanan Mersin Ana Konteyner Limanı Projesi iptal mi edilmiştir?

Mersin'e gelen AKP'li Bakanlar Ana Konteyner Limanı'nın kentimize yapılacağı sözünü vermişlerdi. Bir ay önce Ulaştırma Komisyonu’nda Başkan Karaismailoğlu ‘Ana Konteyner Limanı Mersin'e yapılacak. Mersin dışında bir planlama yok’ dedi. İşte tutanaklar. Yıllardır Mersinlilerin beklediği bu proje hakkında yetkilileri açıklama yapmaya davet ediyorum. Ben Mersin Milletvekili olarak Mersinlilerle beraber kentimizin hakkı olan projeyi Mersin'e kazandırmak için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz.”