CHP’li Kış: Ev sahibi-kiracı davaları ağır ceza mahkemelerine taşındı

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, "İktidar seyrediyor, ev kiraları uçuyor. Ev sahibi-kiracı davaları ağır ceza mahkemelerine taşınmaya başladı” dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, kiracılar ve ev sahipleri arasında kira fiyatları sebebiyle yaşanan sorunların toplumsal huzuru ortadan kaldırdığını, ölümle sonuçlanan olaylar sebebiyle acilen tedbir alınması gerektiğini söyledi. Sorunun çözümü için TBMM’yi adres gösteren Kış, “İktidar seyrediyor, ev kiraları uçuyor. Ev sahibi-kiracı davaları ağır ceza mahkemelerine taşınmaya başladı” dedi.

Geçen yıl, kira fiyatlarındaki artışlar nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerginliklerin ölümcül sonuçlar doğurduğunu belirten Kış, hükümetin bu konuda yeterli önlem almadığını dile getirdi. Son bir yılda, kira anlaşmazlıkları nedeniyle en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve 46 kişinin de yaralandığını açılayan Kış, “Maalesef bir acı haberde Konya ilimizden geldi. Konya’nın Akşehir ilçesinde bir uzman çavuş, aralarında kira anlaşmazlığı bulunan ev sahibi baba ile oğlunu silahla öldürdü. Bu trajik olay, kira sorunlarının ne kadar derinleştiğini ve ölümcül boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi” dedi.

Kira artışlarının toplumsal huzuru daha da bozacağını ifade eden CHP’li Kış, çözümün adresinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu belirtti.

Etiketler Gülcan Kış chp