CHP'li Levent Gök: Depremde hüküm giyen müteahhit Erdoğan’a danışman yapılmış

CHP'li Levent Gök, Düzce depreminde 20 kişinin ölümüne neden olmaktan hapis cezası alan müteahhit Hamza Cebeci'nin 'Cumhurbaşkanı danışmanı' olduğunu öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, 1999 yılındaki Düzce depreminde yıkılarak 20 kişinin ölümüne neden olan binayı yapan Işık Apartmanı’nın müteahhidi Hamza Cebeci'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olduğunu iddia etti.

Levent Gök, Tele1'de Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru programında şunları söyledi: “Hamza Cebeci. Düzceliler yakından bilirler. Düzce depreminde üzüntü yaşatan müteahhit. Önce Üsküdar'da AKP’den meclis üyesi seçiliyor. Ardından büyükşehir imar komisyonu üyesi oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyesi. Sonra bu arkadaş durmuyor. 2015’te Darülaceze Başkanlığı görevine getiriliyor. Burada da bitmiyor. 2020 yılında çıkan kararname ile Cumhurbaşkanı danışmanı oluyor. Biz bu kafalarla İstanbul depremine hazırlanacaktık" ifadelerini kullandı. 

1999’daki Düzce depreminde, 7 katlı Işık Apartmanı da yıkılmış, binada 20 kişi yaşamını yitirmişti. Apartmanın müteahhidi olan Hamza Cebeci ve ortağı Fahri Çakır, yargılanmış ve hapis cezası almıştı. (HABER MERKEZİ)