Afyon'da CHP’li meclis üyesi kentsel dönüşümü sordu, canlı yayın kesildi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplantısında CHP'li Meclis Üyesi Taşer, kent merkezinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm konusunu sordu, başkanın yanıt vereceği sırada canlı yayın kesildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek (solda)
Google Haberlere Abone ol

AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Taşer, tepkilere neden olan Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni sordu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yanıt vereceği sırada canlı yayın kesildi.

İZLEYİCİLER BAŞKANIN VERDİĞİ YANITI DUYAMADI

AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e kentsel dönüşümle ilgili sorular yönelten Taşer, “Kentsel dönüşümdeki 1. Etap çalışmaları sayın bakanın iştirakinden sonra halkın oylamasına sunulduktan sonra kabul edenler ve ret edenlerin istatistik sonuçlarına göre yapılıp yapılmamasına karar verilecek. Projeye evet ya da hayır diyenlerin istatistik oranı nedir?” diye sordu. Taşer’in açıklamaları devam ederken belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan görüntüler, bir anda kesildi ve tanıtım filmi oynamaya başladı. Yayını canlı izleyenlerin önüne ise “Komisyon Görüşmelerinden Dolayı Yayına Ara verilmiştir” yazısı çıktı.

CANLI YAYINDA KABLO ÇIKTI DENDİ

Başkan Zeybek’in Taşer’in kentsel dönüşüm sorusuna verdiği yanıttan sonra meclis toplantısı yeniden yayınlanmaya başladı. CHP'li Hüsnü Taşer, Başkan Mehmet Zeybek’e sorduğu sorunun ardından yayının kesildiğini, bu konuya yeniden yanıt verilmesini istedi. Belediye yetkilileri ise canlı yayının kesilme gerekçesi olarak kablonun çıkmasını, soruya verilen cevabın kaydının daha sonra yayınlanacağını belirtti.

‘BU İLK KEZ YAŞANMIYOR’

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Taşer, belediyenin meclis toplantısını bugün sosyal medya kanalına kesintisiz olarak yüklediğini söyledi. Belediye meclis toplantılarında kentin sorunlarıyla ilgili açıklamalarının sürekli olarak kesildiğini ve bunun yeni bir durum olmadığını ileri süren Taşer şunları ifade etti: “Kentsel dönüşümle ilgili kısmın canlı yayında kesintiye uğramasının ardından tepki gösterdim. Bunun üzerine bugün belediyenin sosyal medya kanalına ilgili bölüm kesintisiz olarak eklendi. Bu durumu ilk kez yaşamıyorum. Kentin sorunlarıyla ilgili birçok konuyu mecliste dile getiriyorum. Ben ne zaman açıklama yapacak olsam, belediyenin canlı yayın bağlantısı kesintiye uğruyor. Benim konuşma yaptığım esnada canlı yayının kesilmesine ilişkin talimat aldıklarını düşünüyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde belediye başkanlarına çağrıda bulunmuş, şeffaf olmalarını, ihaleleri canlı olarak yayınlamasını istemişti. (DUVAR)