CHP'li Murat Bakan'dan AK Parti'li Ensarioğlu'na 'Narin' tepkisi

CHP'Lİ Murat Bakan, AK Parti'li Galip Ensarioğlu'nun Diyarbakır'da cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'la ilgili "Bazen bilip söylemememiz gereken şeyler var" sözlerine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Narin Güran cinayetiyle ilgili AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var" sözlerine tepki gösterdi. Bakan, "Maalesef böyle konularda bile ortaya çıkıyor ki devlet mekanizması halk için değil, bazı siyasi çıkarları korumak için refleks gösteriyor. Ensarioğlu'nun ifadeleri de bir kez daha bu refleksi doğruluyor. Böyle bir cinayette siyasi parti aidiyetinin ne önemi var? Bir milletvekili neden bunu söyler, anlamış değiliz. Zaten etkin soruşturma yürütülüyor olsaydı, Cumhurbaşkanı 'süreci bizzat takip edeceğim' demezdi herhalde" dedi.

Murat Bakan, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Narin’in bulunması neden bu kadar uzun sürdü? Failler neden hala bulunamadı? Burada İçişleri Bakanlığı’nın kusuru var mı? Bana kalırsa, var. Bunun sebebi, kolluk kuvvetlerindeki atamaların liyakate göre yapılmaması ve soruşturmanın dört başı mamur yürütülmemesidir.

Ancak maalesef böyle konularda bile ortaya çıkıyor ki devlet mekanizması halk için değil, bazı siyasi çıkarları korumak için refleks gösteriyor. Geçmişte Rabia Naz ve Nadira Kadirova cinayetleri de nitekim benzer reflekslerle üstü örtülen cinayetler. Nitekim Narin Güran cinayeti için AKP’li Galip Ensarioğlu’nun 'Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile de bizim dostlarımız. Ailenin Hizbullahçı olduğunu söyleyenler de var ancak aile Refah Partisi geleneğinden gelen bir aile. Şu an AK Parti ilçe yönetiminde olan bir yeğenleri de var' ifadeleri de bir kez daha bu refleksi doğruluyor. Etkin soruşturma yürütülmemesinin gerekçelerinden biri de bu refleks gibi duruyor. Böyle bir cinayette siyasi parti aidiyetinin ne önemi var? Bir milletvekili neden bunu söyler, anlamış değiliz." 

Etiketler Murat Bakan chp