CHP'li Özel: Sağlık çalışanları 4 aydır verilen sözün tutulmasını bekliyor

CHP’li Özel, sağlık çalışanlarının aralıktan bu yana kendilerine verilen sözün tutulmasını beklediğini belirterek, "İktidar partisi, sağlık çalışanları için adım atmamayı tercih etmektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, önümüzdeki hafta TBMM'yi yoğun bir gündemin beklediğine dikkat çekti. Yazılı açıklama yapan Özel, TBMM Genel Kurulu’nda seçim kanunlarında değişiklik öngören kanunu teklifinin, Adalet Komisyonu’nda kadına ve sağlık çalışanlarına şiddete ilişkin düzenlemeler içeren Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifinin, Milli Eğitim Komisyonu’nda Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi’nin, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise vergi paketinin ele alınacağını anımsattı.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI BEKLİYOR’

Sağlık çalışanları ve hekimlerin, aralık ayından bu yana 4 aydır kendilerine verilen sözlerin tutulmasını beklediğini belirten Özel, “Son olarak cuma günü sunulan 39 maddelik kanun teklifinin içinde sağlık çalışanlarına yönelik beklentileri karşılayacak bir madde bulunmamaktadır. Vergi cezalarına indirime, hazine arazilerinin satışına, ormanlık arazilerdeki yerleşimlerin affedilmesine vakit bulan iktidar partisi, sağlık çalışanları için maalesef adım atmamayı tercih etmektedir. Bu konuda iktidar partisine çağrımızı yineliyoruz. Sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenlemenin bir an önce Meclis’e getirilmesini bekliyoruz” dedi.

Özel, seçim kanunlarında değişiklik öngören kanun teklifinin geçen hafta Anayasa Komisyonu’nda görüşüldüğünü hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu teklifte çok sakıncalı hükümler yer alıyor. İl ve ilçe seçim kurullarının yeniden oluşturulması, partili cumhurbaşkanının seçim yasaklarından muaf olması gibi hükümleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca komisyon çalışmalarında seçim güvenliği noktasında kamuoyunda oluşan tereddütleri giderecek parmak boyası uygulamasına geri dönülmesi dahil tüm önerilerimizin geri çevrildiğini bir kez daha kamuoyuna hatırlatmamız gerekiyor. Seçim yasaları, iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partilerin ortak ele alması gereken yasalardır. Cumhur İttifakı ortaklarının üzerinde iki yıl çalışıp, sonra bir hafta içerisinde yarısını yeniden değiştirdikleri bir kanun teklifini tartışılmadan alelacele yasalaştırmak istemesini seçim mevzuatımız açısından tehlikeli buluyoruz. Seçim mevzuatları, TBMM’de temsil edilen, edilmeyen ama seçime katılma yeterliliğine tüm siyasi partilerin katkıları alınarak düzenlenmelidir, iki partinin kendi lehlerine hükümler getirerek mutfaklarında hazırladıkları Seçim Kanunu’nun memlekete fayda getirmeyeceği açıktır.” (DUVAR)